201703.10
0

Magneti Ljubljana med prejemniki nagrad GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2016

Gospodarska zbornica Slovenije je 6. marca 2017 v Cankarjevem domu v Ljubljani podelila 49.podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrajencev je 6, prihajajo pa iz 5 slovenskih regij in 4 dejavnosti:

Član Kluba slovenskih podjetnikov, podjetje Magneti Ljubljana je bilo ustanovljeno leta 1951 kot Iskra Magneti. Albert Erman je vstopil vanj leta 1992 in je tudi pretežni lastnik podjetja. Družba proizvaja visoko kakovostne trajne magnete in magnetne sisteme, namenjene pretežno avtomobilski industriji. Delujejo v panogi z izjemno hitro rastjo novih proizvodov in materialov.

Kar 87 odstotkov prihodkov ustvarijo na tujih trgih. Tu srečujejo nemško in kitajsko konkurenco. Več deset odstoten porast izvoza beležijo na trgih Francije, Madžarske in Nemčije, na katerih se sistematično usmerjajo v prodajo magnetnih sistemov.

untitled

Da je moč sodelovanja mnogokrat rešilna bilka iz krize in tisto izjemno dogajanje, ki izkazuje razlog za optimizem, pa je ob nominaciji poudaril Albert Erman.