201802.22
0

Lotrič postaja največji merilec v regiji

Podjetje Lotrič Meroslovje, ki je tudi letos med finalisti najboljših zaposlovelcev v izboru Zlata nit, se v teh dneh lahko pohvali s kar nekaj novostmi. Podjetje je v domačem kraju kupilo nove prostore, na Hrvaškem postalo solastnik podjetja in ima novi izdelek za merjenje. Gre za najnovejši sistem Trames, merilni stroj za merjenje dimenzij izdelkov, ki so popolnoma prilagojeni zahtevam kupca.

Delajo jih po zahtevah posameznega naročnika, namenjen pa je temu, da se hitreje in točneje izmerijo izdelki za avtomobilsko, gradbeno, pohištveno in plastično industrijo, povsod tam, kjer so pomembne dolžina 3D-2D-1D, masa, sila in tlak. Merijo se lahko različne oblike plošč, cevi, profili, trakovi, kabli, narejeni iz gume, lesa, jekla, kovin, umetne mase, tekstila. Cilj je, da do leta 2020 polovico prihodkov ustvarijo s prodajo izdelkov.

Da bi lahko še naprej širil poslovanje je Marko Lotrič, ustanovitelj in direktor družbe Lotrič, kupil d Mercatorja kupil dve nadstropji nekdanjega Alplesovega salona, kar znaša 1.078 kvadratnih metrov prostorov v Želenikih, ki jih skupaj z opremo ocenjuje na milijon evrov.

Podjetje s svojimi storitvami na enem mestu pokriva približno 95 odstotkov vseh meroslovnih potreb podjetij. »Naša konkurenčna prednost poleg širokega spektra ponudbe je še, da ponujamo 24-urno odzivnost v regiji CEE (srednja in vzhodna Evropa) oziroma v radiju 500 kilometrov,« pravi Marko Lotrič. Na tujih trgih, predvsem na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji in Makedoniji, pa tudi v Avstriji, Italiji in Nemčiji, ustvarijo 40 odstotkov vseh prihodkov. Imajo več podjetij, lani so ustvarili 5,2 milijona evrov prihodkov in okoli 490 tisoč evrov čistega dobička.

Poleg pregleda merilne in laboratorijske opreme za fizikalne in termodinamične, deloma pa tudi kemijske in električne meritve ponujajo še servis laboratorijske, farmacevtske in merilne opreme, na izbranih področjih pa še najrazličnejša merila in drugo laboratorijsko opremo.

Lotrič je pred nedavnim postal tudi solastnik hrvaškega podjetja Tehničar Servag, s katerim njihovo tamkajšnjo podjetje Lotrič Mjeriteljstvo sodeluje že 12 let. »Za partnerja si nas želijo zaradi naših znanj, zlasti naših akreditacij in meritev, ki jih znamo opravljati na daljavo, nam pa hrvaški partnerji odpirajo pot do kupcev,« je razloge za poglobitev sodelovanja pojasnil Marko Lotrič.

Vir: Finance