201503.17
0

Krepitev poslovnih stikov na hrvaškem trgu

Tokratno srečanje članov je potekalo pri podjetju Blažič, robni trakovi, kjer so se izkazali za odlične gostitelje. Na sestanku so nam mag. Jakob Štunf, pooblaščeni minister – ekonomski svetovalec na Veleposlaništvu RS v Zagrebu, gospod Goran Berić, predsednik Poslovnega kluba slovensko-hrvaških gospodarstvenikov in direktor podjetja Kras, mesna industrija d.o.o. na Hrvaškem ter gospod Tomaž Kačar, član upravnega odbora Poslovnega kluba in direktor podjetja Prvi faktor, predstavili specifičnosti poslovanja na hrvaškem trgu.

Srečanje članov dne 16.03.2015 4

Pretežno so govorili o možnostih in načinu vstopa naših podjetij na hrvaški trg, pri čemer smo posebej preučevali možnosti navezovanja sodelovanja s hrvaškimi podjetji. Gostje so nam podrobneje predstavili svoje delo na trgu ter nam  predstavili aktualno stanje hrvaškega gospodarstva in opozorili na področja, kjer se odpirajo nove poslovne priložnosti. Seznanili smo se tudi z delovanjem tamkajšnjega poslovnega kluba in se dogovorili za vzpostavitev aktivnega sodelovanja z njimi.

Po predstavitvi hrvaškega trga se nam je na srečanju pridružil predsednik uprave SID banke mag. Sibil Svilan, ki je članom podrobneje pojasnil poslovanje banke in nas seznanil s podrobnostmi njihovega programa financiranja podjetij.

Srečanje članov dne 16.03.2015 3

Srečanje članov dne 16.03.2015 2

Foto: Klub slovenskih podjetnikov