201709.22
0

Ko otroci prevzamejo vajeti

Medtem ko je vodstvo Postojnske jame, d.d. sredi prevzema cerkljanske družbe Certa holding, se jim je zgodil tihi prevzem Postojnske jame. Nepričakovano in nenadoma je 9 otrok zasedlo funkcije v celotnem podjetju. Takoj so nastavili svojega direktorja, vodnika po jami, voznika, kuharja, biologa, celo sobarice in tajnega agenta, ki prisluškuje zaposlenim, saj ocenjujejo, da je tradicijo iz prisluškovalne sobe potrebno obnoviti s sodobnimi metodami. Pohani kapniki na jedilniku, komunikacija o jami, ki je večja kot hiša in sadna kupa ob prihodu na delovno mesto, so le nekatere od novosti, ki so jih uvedli novi prevzemniki.
IZOBRAŽEVALNI PROJEKT
Gre za projekt, ki ga je podjetje Postojnska jama zastavilo v sodelovanju s četrtošolci Osnovne šole Košana, ki so lani prejeli mednarodno nagrado za svojo pravljico z naslovom »Rojstni dan človeških ribic«. Navdih zanjo so dobili v njihovih malih zmajčkih. V Postojnski jami so zelo pozorni na trud in samoiniciativnost mladih generacij, prav tako pa se dobro zavedajo pomena izobraževanja mladih kadrov in predstavljanja različnih poklicev otrokom že v zgodnjih fazah izobraževanja. S smotrnim in premišljenim izobraževanjem mladih se v prihodnje lahko izognemo krizi kadrov, ki je slovensko turistično panogo prizadela v letošnji sezoni. Obenem je njihov namen in vsakodnevni trud pokazati otrokom in javnosti, da je vsak poklic spoštljiv in da je vsak zaposleni pomemben za dobro in utečeno delovanje podjetja, ki pridobiva nazive najboljšega turističnega podjetja ter tudi najboljšega delodajalca v državi.
V podjetju, kjer zaposlujejo širok spekter kadrov, so tako nagrajene četrtošolce povabili, da postanejo ambasadorji Postojnske jame, s celodnevnim izletom pa so nagradili celotno šolo, ki spodbuja takšen razvoj mladih.