201702.07
0

Ko ne bo več Kluba slovenskih podjetnikov, bo upanje mladim, da je mogoče uspeti umrlo

»Ko ne bo več Kluba slovenskih podjetnikov, bo upanje mladim, da je mogoče uspeti umrlo«, je predsednik Kluba slovenskih podjetnikov Marjan Batagelj, ki mu je bil na včerajšnji skupščini dodeljen vnovičen enoletni mandat predsednika, začel nagovor članom združenja. Člani pa so včeraj izvolili tudi nov upravni odbor, ki ga bodo letos sestavljali Igor Akrapovič, Marjan Batagelj, Marko Bitenc, Martin Jezeršek, Marko Lotrič, Joc Pečečnik, Ema Pogačar, Tanja Skaza in Anže Vovčko. Da gre za res demokratično vodeno združenje priča tudi dejstvo, da člani letno volijo svoje predstavnike v organe kluba, pri tem pa izbirajo med vsemi člani.

Kot je ob izvolitvi za predsednika povedal Marjan Batagelj, Klub slovenskih podjetnikov temelji na zdravem jedru slovenskega gospodarstva, prežetem z vrednotami, ki izvirajo izključno iz trdega in poštenega dela. Člani so slovenski podjetniki, lastniki podjetij, ki so svojo podjetniško pot začeli sami oz. so nasledniki družinskih podjetij.

Uspešni podjetniki so tisti, ki ustvarjajo dodano vrednost v državi in predstavljajo edini pravi zgled, ki ga bodo morali v prihodnje še bolj videti in slišati tudi zunanji deležniki, ki ustvarjajo ne samo prihodnost slovenskega gospodarstva, ampak prihodnost Slovenije nasploh.

Batagelj je o pomembnosti članov kluba ponazoril z besedami, “ko bo razpadel Klub slovenskih podjetij, bo razpadlo slovensko gospodarstvo«.

Klub medse sprejema nove člane pod strogimi, vendar pravičnimi (napisanimi in nenapisanimi) kriteriji. Razveseljivo je, da je v posodobljeni slovenski družbi takih podjetij vse več. Na tokratni skupščini se je 56 obstoječim članom pridružilo 11 novih, ki so prav tako vsak na svojem področju izjemno uspešni in inovativni.

Podjetje Arkas je bilo ustanovljeno leta 2003, njegova primarna dejavnost pa sta podjetniško ter poslovno svetovanje.

Zgodovina podjetja Eurocom sega že v leto 1989, njegova vizija pa je postati vodilno podjetje na področju šolskih potrebščin, pisarniškega materiala ter poslovnih in promocijskih daril v Srednji Evropi. Družba ima številne poslovne enote na območju Hrvaške, Srbije ter Makedonije in danes zaposluje že več kot 60 ljudi.

Grafično podjetje Eurograf, ki se že več kot trideset let uspešno uveljavlja na področju tiskanih medijev,nudi grafično oblikovanje, reprografske storitve, ofset tisk, dodelavo ter druge napredne storitve, zaposlujejo pa več kot 30 ljudi.

Podjetje Forstek je bilo ustanovljeno leta 1993, osnovna dejavnost pa je bila proizvodnja in vzdrževanje steklarskega orodja v prestižni meri za potrebe Steklarne Hrastnik. Ob nastopu krize v 2009 je obseg poslovanja na področju steklarske industrije upadel, zato je bilo potrebno najti nove vsebine. Intenzivno so začeli razvijati orodja za potrebe farmacevtske industrije, prihodki iz tega naslova pa danes že presegajo obseg poslovanja podjetja na področju steklarstva.  Družba danes zaposluje 70 ljudi, pred njimi pa je odločitev o izgradnji nove proizvodne hale.

Innovatif je podjetje za poslovno transformacijo, ki pomaga svojim partnerjem preobražati blagovne znamke v digitalne platforme. Zaposluje okoli 35 ljudi.

Intra lighting je vodilni ponudnik arhitekturnih svetil in celovitih svetlobnih rešitev v jugovzhodni Evropi. Več kot 27 let izkušenj in globalna prisotnost podjetju omogočata zagotavljanje rešitev za različne arhitekturne koncepte in tipologije prostorov. Družba z več kot 100 zaposlenimi ima predstavništva v Srbiji, Hrvaški ter Nizozemski.

Družinsko podjetje Kampo od leta 1990 nadaljuje mizarsko obrt, katere začetki segajo že 50 let v preteklost. Osrednji proizvodni program podjetja so lesena notranja vrata, pohištvo in oprema po naročilu. V družbi je trenutno zaposlenih 20 ljudi.

Lumar IG je vodilni slovenski proizvajalec nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki je s svojimi inovativnimi in okolju prijaznimi rešitvami prisoten tako v Sloveniji kot tujini. Podjetje je leta 1992 ustanovila družina Lukić in zaposluje okoli 65 ljudi.

Podjetje Rupicapra se v Sloveniji ukvarja s turizmom. Gre za eno od družb družine GEC, ki jih vodi že tretja generacija. Skupina GEC, ki jo je leta 1970 ustanovil g. Emil Gec, ima sicer v lasti družbi GEC GP d.o.o. Delnice – žago za predelavo lesa in GEC d.o.o. v obmejnem kraju Plešce na Hrvaškem, ki se že več kot 45 let ukvarja s predelavo plastike. Družbo danes vodita hči Irena Gec Andlar in vnuk Rok Andlar.

SmartCom ima 26 letno tradicijo enega izmed vodilnih sistemskih integratorjev v JVE regiji. Specializirani so za povezovanje vrhunskih tehnologij v sisteme, ki za stranke predstavljajo poslovne rešitve z visoko dodano vrednostjo. Mrežna virtualizacija, kibernetska varnost in OSS / BSS sistemi so njihove najmočnejše strokovne specializacije. Uspešno družinsko podjetje zaposluje več kot 60 ljudi.

TikoPro je dobro uveljavljeno in uspešno podjetje, ki pomaga družbam in organizacijam pri pridobivanju nepovratnih in povratnih sredstev iz EU skladov. Mlado svetovalno podjetje deluje od leta 2010.