201601.19
0

Klub slovenskih podjetnikov pozdravil nove člane

Optimistično smo zakorakali v novo leto, ki smo ga otvorili s srečanjem. V ponedeljek, 18.01.2016, so se namreč na rednem letnem sestanku Kluba slovenskih podjetnikov ponovno zbrali uspešni podjetniki, člani kluba, ki s to interesno skupnostjo razvijajo nove oblike razmišljanja in delovanja, kar med drugim izkazujejo tudi z nesebično medsebojno pomočjo. Prav s slednjo so tako še bolj konkurenčni, s predstavljanjem uspešnih podjetniških zgodb pa so več kot dober zgled in vzpodbuda mladim ter družbi.

V klubu so združeni pozitivno naravnani ljudje, s pravimi vrednotami, ki trdo in pošteno delajo in so svojo podjetniško pot začeli povsem sami oziroma so nasledniki družinskih podjetij. Kot uspešni podjetniki  so namreč tisti, ki ustvarjajo dodano vrednost v državi.

Tokratno srečanje kluba je bilo povezovalne narave in hkrati tudi volilno. Člani so izvolili novo vodstvo kluba, upravni odbor kluba sestavljajo Igor Akrapovič, Marjan Batagelj, Marko Bitenc, Robert Grah, Martin Jezeršek, Marko Lotrič, Joc Pečečnik, Simona Petrič in Ema Pogačar. Hkrati so s sprejemom novih podjetij razširili članstvo v Klubu slovenskih podjetnikov.Ta sedaj šteje 59 članov. Pridruženi člani pa so prav tako izjemno uspešni in inovativni, vsak posameznik na svojem področju:

FT IN PARTNERJI, d.o.o. Primarna dejavnost podjetja je zavarovalniško zastopanje ter finančno svetovanje. Znotraj skupine med drugim deluje GEA College, ki deluje kot prva privatna šola na slovenskem in širšem regijskem trgu že več kot 25 let. Celotna Skupina Partnerji šteje  29 redno zaposlenih ter preko 150 pogodbenih sodelavcev.

GAMBIT TRADE, d.o.o. Podjetje že 25 let premika meje kot eno vodilnih domačih tehnoloških podjetij. Že nekaj let je največji dobavitelj Microsoft licenc in rešitev slovenskim podjetjem in javni upravi. Kot prvi spletni ponudnik v Sloveniji, se danes lahko pohvali z več kot 500.000 zadovoljnimi kupci. Njihovo spletno prodajo preko enaA.com uporablja več kot 600 ponudnikov, med njimi tudi najboljša slovenska podjetja. Družba intenzivno vlaga v nova startup podjetja in danes zaposluje 25 ljudi in proda letno okrog 22 milijonov blaga in storitev.

MEBOR, d.o.o. Družinsko podjetje je eden vodilnih svetovnih proizvajalcev strojev za primaren razrez lesa. Njihova ponudba obsega vse stroje za manjše, srednje in večje žagarske obrate, od manjših tračnih žag do celotnih žagalnih linij. Dobavljajo v več kot 45 držav po vsem svetu in trenutno zaposlujejo 35 sodelavcev .

RRC RAČUNALNIŠKE STORITVE, d.o.o. Eno najstarejših IT-podjetij v Sloveniji. Po 40 letih uspešnega delovanja so eden izmed pomembnih akterjev na področju razvoja Informacijskih sistemov v Sloveniji, ki zaposluje 40 strokovnjakov. Znanje stalno dopolnjujejo in izkazujejo z več kot 60 certifikati s področja tehnologije MS, Oracle in SAP, testiranja računalniških rešitev in drugih področij.

OCEAN ORCHIDS, d.o.o. Podjetje je vodilni proizvajalec in tržnik orhidej v srednji in jugovzhodni Evropi. Danes se njihova proizvodnja razprostira na 40.000 m2, kar jim omogoča pridelavo več kot 2,0 milijona cvetočih orhidej Phalaenopsis v lončkih na leto. Z njihovimi orhidejami so poleg domačega trga prisotni v več kot desetih državah srednje, vzhodne in južne Evrope. Letno pa izvozijo več kot 80 % vseh vzgojenih rastlin, ki med proizvodnjo in prodajo ustvarijo najmanjši odtis na okolje v Evropi.

TAJFUN PLANINA, d.o.o. Družinsko podjetje, ki je svojo pot začrtalo pred skoraj 50 leti je danes največji svetovni proizvajalec gozdarske mehanizacije; gozdarski vitli, rezalno- cepilni stroji, mobilne žičnice. Na tuja tržišča izvozijo preko 95% svoje proizvodnje, s trenutno več kot 180 zaposlenimi.