201610.27
0

Klepet ob kavi s podjetnico Tanjo Skaza

Nadvse dobrodošel dogodek za mlade »Kava s podjetnikom« je v četrtek, 27.10.2016, potekal v Velenju, kjer je mlade člane sprejela karizmatična podjetnica ter direktorica uspešnega družinskega podjetja Skaza, ki je že 39 let del razvoja Šaleške doline in zaposluje že več kot 300 ljudi.

Podjetje Skaza spada v skupino 100 najbolj navdušujočih podjetij v Evropi, ki je samo v zadnjem času prejelo več nagrad, med drugim priznanje Zlata gazela 2014, Regijska gazela 2015, Regijska gazela 2016, Managerkam prijazno podjetje, direktorica Tanja Skaza pa je postala Mlada managerka 2014 in Evropska naj managerka 2014.

Razvojno usmerjeno podjetje, ki proizvaja izdelke iz plastike, že dolga leta uspešno sodeluje z nekaterimi vodilnimi proizvajalci na področju bele tehnike, avtomobilske, elektro in pohištvene industrije, kot so Ikea, Toshiba, Landis+Gyr, Gorenje in drugi. Pod imenom znanih multinacionalk, s katerimi sodeluje, je prisotno v več kot 5 milijonov domov po vsem svetu. V zadnjih petih letih so začeli izdelovati tudi izdelke z lastnima blagovnima znamkama, kuhinjski kompostnik za biološke odpadke Organko in linijo kuhinjskih dizajnerskih izdelkov C! Cuisine, s čimer so vnesli pridih sodobnega življenjskega sloga še v 1,3 milijona domov. Več kot 90 %  izdelkov izvozijo na trge Evrope, Rusije, ZDA in Kitajske. Najlepša referenca podjetja pa se nanaša na dejstvo, da jih v vseh 39 letih poslovanja še nihče izmed kupcev ni zapustil.

Po izčrpni predstavitvi podjetja ter ogledu proizvodnje je Tanja Skaza z mladimi člani v izredno sproščenem vzdušju skozi lastno zgodbo o uspehu delila svoje poslovne izkušnje. Podjetništvo, poslovanje ter aktualni problemi in izzivi, s katerimi se sooča podjetje, pa so bile osrednje teme pogovora. Da so tovrstna srečanja nadvse pomembna in je bil tudi tokratni naš obisk prijeten in nadvse koristen, smo si bili na koncu enotni vsi, udeleženci in gostitelji.