201709.11
0

Jubilejni 50. MOS v Celju

50. Mednarodni sejem obrti in podjetništva prinaša še bogatejšo ponudbo in segmentacijo sejma na pet ključnih področij: MOS – gradnja in obnova doma, MOS – kamping in karavaning, turizem in prehrana, MOS – oprema in materiali za obrt in industrijo, MOS – poslovne storitve in poslovne priložnosti v tujini, MOS – izdelki široke potrošnje. Sejem ima prvo državo partnerico v zgodovini, Hrvaško, ki zaradi svoje bližine in tudi sicer že dobrega sodelovanja med podjetniki na obeh straneh meje, odpira nove priložnosti za krepitev gospodarskega sodelovanja. Na 50. MOS se bo tako od 12. do 17. septembra predstavilo 1478 razstavljavcev, od tega direktno 883, iz 30 držav.

Gre za osrednji in največji poslovno-sejemski dogodek v Sloveniji in širši regiji, razstavljavci pa na tokratnem jubilejnem dogodku napovedujejo številne novosti in dodatne sejemske popuste, med njimi številni člani združenja.

Kronoterm je največji slovenski proizvajalec toplotnih črpalk in ponudnik rešitev za udoben in cenovno zelo ugoden način ogrevanja. V programu imajo toplotne črpalke za ogrevanje objektov in segrevanje sanitarne vode, hladilne naprave za hlajenje strojev, industrijskih procesov, kleti in drugih nizkotemperaturnih prostorov, prezračevalne sisteme z rekuperacijo, bojlerje in zalogovnike ter konvektorje. Dokazano slovensko kakovost na švicarskih inštitutih bodo predstavili v dvorani L, razstavni prostor številka 4.

Podjetje MIK Celje bo predstavilo inovativne, tehnološko dovršene in energetsko varčne rešitve s področja PVC, ALU in LES-ALU stavbnega pohištva. Predstavljen bo nov lokalni prezračevalni sistem MIKrovent z 92 % vračanjem toplote (rekuperacija), ki omogoča izmenjavo zraka do 120 m3/h in je produkt MIKovega razvoja. Obiskovalci se bodo lahko na razstavnem prostoru sprehodili skozi virtualno hišo in skozi atraktiven in interaktiven način spoznali tehnološke, energetske in estetske prednosti MIKovih produktov. Predstavniki vas pričakujejo v dvorani D, razstavni prostor 20.

MKL-Systems je eden večjih proizvajalcev garažnih vrat v Sloveniji, proizvodnjo in montažo dvižnih vrat od leta 1999. V teh letih je podjetje z dvižnimi vrati opremilo preko 110 gasilskih domov, 20.000 garažnih objektov, 600 poslovnih objektov, 1500 objektov v tujini, njihovo kvaliteto pa potrjujejo zadovoljni uporabniki. Predstavili bodo njihovo pestro ponudbo tovrstnih vrat, ki jih izdelujejo po meri naročnika ter aluminijastih nadstreškov z visoko zaščito ter dolgo življenjsko dobo. Njihovo razstavišče najdete v dvorani D/3.

POS Elektronček je podjetje, ki se ukvarja z razvojem, prodajo in vzdrževanjem programske opreme, prvenstveno za področje gostinstva, pa tudi za področja hotelirstva, trgovine ter wellness in drugih storitvenih dejavnosti. Podjetje je z lastnim razvojem in servisno službo med vodilnimi slovenskimi podjetji po številu uporabnikov na področju informacijskih rešitev za področje gostinstva. Pričakujejo vas v dvorani L1, razstavni prostor 80.

ROLTEK je slovenska mednarodno uveljavljena blagovna znamka za sisteme senčenja z glavnim poudarkom na funkcionalnosti, estetiki in dolgi življenjski dobi. Je eden vodilnih slovenskih proizvajalcev rolet, zunanjih žaluzij, garažnih rolo in stropnih vrat, komarnikov, tend ter ostalih senčil. Na sejmu MOS predstavljajo svoje uveljavljene sisteme senčil in komarnikov, glavni poudarek pa je na najnovejši sistem zunanjih žaluzij HERO. Našli jih boste v dvorani D, razstavni prostor številka 19.

Podjetje ROTO je slovenski proizvajalec z več kot 40 letno tradicijo in zagotavlja visoko kakovost na področju izdelave rezervoarjev za pitno vodo, zbiralnikov deževnic, čistilnih naprav, greznic, jaškov, lovilcev olj in lovilcev maščob. Na sejmu bodo predstavili dve novi družini rezervoarjev za vodo, ki so namenjeni za vkop v zemljo ali prostostoječo uporabo. Njihova lokacija bo v L1/09 in ZP4/400.

YASKAWA Slovenija nudi robotske rešitve za vsako industrijsko dejavnost in namen. Na sejmu bodo predstavili industrijske robote Motoman v različnih robotskih aplikacijah. Ogledate si jih lahko v dvorani K, razstavni prostor številka 18.

Vljudno vabljeni!