201502.20
0

Joc Pečečnik

Joc Pečečnik je, zanimivo, podjetnik, ki sicer ni bil nikoli v službi, a je že pri svojih rosnih dvajsetih v bivši Jugoslaviji registriral lastno podjetje Elektronček. V svojo vizijo in cilje je vselej verjel in kljub mnogim preprekam še vedno vztraja, kar se mu tudi obrestuje.

S podjetjem Elektronček (Interblock), ki se je sprva ukvarjalo z alarmnimi napravami in nato računalniškimi sistemi, se je leta 1994 pridružil igralniški industriji.
Podjetje trži svoje izdelke pod blagovno znamko Interblock, ki je zagotovo najbolj prepoznavna slovenska blagovna znamka, saj jo izvažajo v skoraj 100 držav in zveznih držav. Družba je postala svetovni “trend setter” v igralniški industriji in velja za Rolls Royce igralniške industrije, ki ima najdražje izdelke na svetu.

Danes skupina Interblock zaposluje več kot 300 ljudi. Joc je ob vseh aktivnostih med drugim velik podpornik slovenskega športa in z izjemnim posluhom za pomoč potrebnim vseskozi tudi zelo dejaven v humanitarnem smislu.

Prepotoval je že dobršen del sveta in v vseh teh letih skoval mnogo odličnih in nenazadnje koristnih poznanstev po vsem svetu. Kljub nekaterim »neljubim izkušnjam z domačo politiko” pa, kot sam pravi, je Slovenija njegova domovina, to državo in te ljudi ima preprosto rad!