201502.20
0

Mihael Blažič

Mihael Blažič je že kot otrok obiskoval očetovo delavnico, ljubezen do lesa in vsega, kar je z njim povezano, pa goji še danes. Hvaležen je, ker na svoji poslovni poti ni preskočil prav nobene stopnice in je za svoj uspeh trdo garal. Kljub nekaterim oviram še vedno trdno verjame v svoje sanje in se vsak dan znova trudi, da jih uresniči. V družinskem podjetju Blažič je zaposlen že več kot 20 let, zadnja leta kot direktor. Specializirano podjetje s 145 zaposlenimi se ukvarja s proizvodnjo robnih trakov in distribucijo materialov za pohištveno industrijo. Podjetje je eden največjih ponudnikov robnih trakov v Evropi in ekskluzivni zastopnik številnih priznanih blagovnih znamk za trge Slovenije in držav JV Evrope. Sedež družbe je v Ljubljani, kjer posluje na 8.200 m2 poslovnih in skladiščnih površin.

Podjetje ima največji izbor barv in dekorjev, različnih debelin in različnih širin. Na zalogi imajo trakove iz furnirjev 50 drevesnih vrst,  ABS robne trakove v več kot 1000 dekorjih in melaminske robne trakove v več kot 50 različnih dekorjih. Vrednote podjetja so kakovost, zanesljivost, prilagodljivost, znanje in ustvarjalnost pri iskanju rešitev in oblikovanju naprednih idej za lesno in pohištveno industrijo. Družinsko podjetje z več kot 30-letno tradicijo ima vizijo, da bi ostalo zanesljiv dobavitelj materialov za pohištvo, prav tako pa postalo ključni partner pri razvoju pohištvene industrije.

Poslanstvo, h kateremu sledi podjetje, je predvsem izdelovanje in dobavljanje robnih trakov in drugih materialov za pohištvo. Svetuje o sodobnih smernicah pri izbiri materialov, zaposlenim omogoča ustvarjalno in prijetno vzdušje pri delu, ključnim odjemalcem pa dolgoročni partnerski razvoj.