201410.28
0

Jesenski tematski tabor Omogočimo sanje!

V soboto, 25. oktobra, se je v okviru projekta Zveze prijateljev madine Maribor – Omogočimo sanje!, katerega generalni pokrovitelj je Ustanova Rdeča žoga v sodelovanju s Slovenian Business Club-om, pričel prvi letošnji tabor za nadarjene otroke. Tokratna tema tabora je retorika. Tabor  poteka štiri dni (od sobote do torka) v Domu Emavs Zgornje Gorje pri Bledu, udeležilo pa se ga je kar 38 otrok iz različnih koncev Slovenije, od Ptuja pa vse tja do Kopra.

Tabor Retorika je prvi v vrsti 16 taborov, ki se bodo odvili skozi tekoče šolsko leto in omogočili razvoj otrok na številnih področjih; od logike, naravoslovja, kreativnega pisanja, do plesa, družboslovja in podjetništva.

V predstavitvi projekta Omogočimo sanje!, ki so ga ob 60-letnici delovanja razvili na Zvezi prijateljev mladine Maribor, so zapisali: »Projekt Omogočimo sanje je namenjen vsem nadarjenim otrokom, še posebej otrokom iz socialno ogroženih družin. Zavedamo se, da bodo nadarjeni otroci dosegali izjemne rezultate le, če bodo ustvarjalni, motivirani in bo njihovo okolje spodbudno. Ne želimo, da bi otroci ostali neopaženi in z nizko samopodobo ter njihovi potenciali nerazviti. Izobrazba staršev, socialno-ekonomski položaj družine in okolje močno vplivajo na celostni razvoj otrok, zato je pomembno, da tistim, ki imajo potencial in nimajo spodbudnega okolja, pomagamo uresničiti njihove interese. Gre za naložbo v prihodnost – vsakega posameznika in vseh nas.«

Z mislijo, da je sodelovanje pri projektu naložba v prihodnost, prihodnost pa je v rokah mladih, smo ponosni pokrovitelj projekta, ki bo številnim otrokom iz socialno ogroženih družin omogočil razvoj njihovih talentov in posledično lažjo pot do uspešne karire in lepega življenja.