201712.14
0

Januarja se obeta kulinarični vrhunec zime: Gourmet cup 2018

S svetlobno hitrostjo se bliža zdaj že tradicionalni dogodek visoke kulinarike na snegu – Gourmet Cup 2018, ki se bo odvijal od 27. do 30. januarja 2018. Tokrat bogatejši še za strokovni del pod vodstvom Ane Roš, ki bo gostila številne domače in mednarodne goste, govorce ter kuharske virtuoze.

Organizatorji Gourmet Cupa, Jezerški, so si tudi za ta prihajajoči dogodek zadali visoke cilje. Tokratni štiri dnevni dogodek, ki bo trajal vse od 27. do 30. januarja 2018, ima po besedah Martina Jezerška, generalnega direktorja Jezeršek gostinstvo d.o.o., »ambicije postati najpomembnejši kulinarični dogodek v mednarodni regiji, zato smo še toliko bolj ponosni, da je partner dogodka postal Turizem Ljubljana«.

Poleg otvoritvene Večerje na zajli s kar tremi TOP Chefi, o katerih se bo prihodnje leto še veliko govorilo, in razvajanja s kulinaričnimi specialitetami domačih in tujih vrhunskih kuharskih mojstrov na Krvavcu, ne bo manjkalo niti zabave na snegu. Tudi tokrat bodo v goste prišli Chefi z Michelinovimi zvezdicami. Glavna novost pa je ta, da bo Gourmet Cup 2018 obiskovalcem prvič ponudil zanimiva strokovna predavanja in dve tematski okrogli mizi v sklopu strokovnega dela.

Na ponedeljkovi strokovno-izobraževalni konferenci pod vodstvom Ane Roš, najboljše kuharske mojstrice na svetu, se bodo številni povabljeni strokovnjaki dotikali predvsem dveh perečih tematik s področja trendov in smeri razvoja v gostinstvu in kulinariki.

Konkretneje, na temo vizije slovenske gastronomije in promocije turizma skozi kulinariko se bo Ani Roš pridružila Justyna Adamczyk, Chief International Office GAULT&MILLAU, Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije, Eva Štraus Podlogar, državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana ter številni drugi zanimivi gostje.

Druga tematika konference pa bo odpirala ključna vprašanja in problematike izobraževanja in kadrovanja v gostinstvu, kjer bodo udeleženci potenciale še neizkoriščenih priložnosti z Ano Roš razkrivali tudi z Achimom Schmittom, profesorjem strateškega managementa in prodekanom znamenite univerze Ecole Hotelier de Laussane, ter Arturom Simsom, direktorjem mednarodnega svetovalnega podjetja na področju gostinstva Vantage Hospitality Consultants.

Ker je glavno vodilo »experience« bo Gourmet Cup 2018 gostom pričaral tudi nepozabno doživetje na Ljubljanskem gradu. Na spektakularni »experience dinner« bodo lahko v družbi najboljših chefov – Ane Roš, Luke Jezerška ter avstrijske vzhajajoče zvezde, ki prepričljivo osvaja svetovno kuharsko javnost, uživali v omamnih okusih in vrhunskih vinih. Število mest za omenjeno večerjo bo omejeno.

Zadnji dan čaka obiskovalce pravo gurmansko razvajanje na snegu z napeto smučarsko tekmo in zaključkom, kot se spodobi za tovrstne apre-ski dogodke, živahnim after partyjem.

Podrobnejši program in dodatne informacije ter rezervacije za nepozabno kulinarično doživetje kmalu na Gourmet Cup 2018.