201502.27
0

Izbor Zlata nit 2014 – med finalisti znova Intera in Plastika Skaza

Da je poglobljen pogled v kadre in njihov potencial pomemben ne glede na velikost podjetja, vsako leto opozori prav izbor Zlata nit. Gre za medijsko-raziskovalni projekt časnika Dnevnik, ki z izborom najboljših zaposlovalcev išče primere dobrih praks na področju zaposlovanja v Sloveniji.

V Zlati niti 2014 sodeluje 83 podjetij, od tega 43 malih (z do 50 zaposlenih), 28 srednje velikih (do 250 zaposlenih) in 12 velikih. Podjetja so razvrstili po velikosti na podlagi podatkov GVIN iz 2013. Prvič se je za sodelovanje v izboru najboljših zaposlovalcev odločilo 17 podjetij, večina med njimi, ne le po rezultatih poslovanja, ampak tudi po številu zaposlenih, hitro raste.

Podjetja osmega izbora najboljših zaposlovalcev

Deset podjetij sodeluje v Zlati niti vse od njenega začetka, torej tokrat že osmič. Med njimi so BDO Revizija, pa gazelje rastoča podjetja Bisnode, Blažič, robni trakovi, Četrta pot, Elvez, Infotehna, Interblock (prej Elektronček) in Mimovrste, ob gazelah pa sta še MDM in Microsoft.

Najboljši zaposlovalci – zmagovalci leta 2013

Za najboljše zaposlovalce Zlate niti 2013 so bili izbrani Intera d.o.o. (mala podjetja), RLS d.o.o. (srednje veliko podjetje) in Simobil (veliko podjetje).

Med letošnjimi finalisti ponovno Intera in Plastika Skaza

Znanih je 21 finalistov izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2014. Med malimi podjetji so prvič finalisti Abbvie in Smartis, že tretje leto zapored je med finalisti srednje velikih podjetij Plastika Skaza, med velikimi pa Comtrade in Lidl, ki v izboru najboljših zaposlovalcev sodelujeta prvič.

Finalisti Zlate niti 2014

Ptujska Intera se je med finaliste uvrstila že šesto leto zapored, lani pa je tudi zmagala in tako osvojila laskavi naziv najboljšega zaposlovalca v Sloveniji v kategoriji malih podjetij.

Še dober mesec dni je do zaključka Zlate niti 2014, ki bo 26. marca 2015.

Intera Zlata nit 2013

Foto: Najboljši zaposlovalec Zlate niti 2013 med malimi podjetji je bila Intera. Vir: arhiv Dnevnik d.d.