201605.25
0

Intera ponovno med finalisti Red Herring Europe

Revija Red Herring je objavila seznam finalistov tekmovanja 2016 Red Herring 100 Europe, ki jo že od leta 1996 podeljujejo najobetavnejšim in najinovativnejšim mladim podjetjem iz Amerike, Evrope in Azije. Med finalisti tega prestižnega izbora je tudi ptujska Intera, ki je letos edino slovensko podjetje na seznamu.

Uredniško osebje revije Red Herring na stotine zasebnih podjetij iz vsake regije pregleda s pomočjo natančne analize finančnih podatkov in subjektivnih kriterijev, ki vključujejo vodstveno kakovost, izvrševanje strategije in predanost raziskovanju ter razvoju. Seznami najboljših zasebnih podjetij so pomemben del omenjene revije ter njene tradicije iskanja novih inovativnih tehnoloških podjetij in podjetnikov. Uredniki revije Red Herring so že v začetku opazili podjetja, kot so Google, eBay in Skype, ter jih napovedali kot vodilne na področju sprememb našega življenja in dela.

Že leta 2009 je bila Intera proglašena za zmagovalko Red Herring 100 Europe. Podjetje je bilo takrat izbrano iz seznama 210 finalistov, potem ko je pred strokovno komisijo sestavljeno iz investitorjev, uspešnih managerjev in drugih finančnih strokovnjakov, predstavilo vizijo podjetja in inovativnost njihovega izdelka Intrix, ki sicer ponuja podjetjem in njenim uporabnikom prijazno in prilagodljivo delovno okolje.