201506.05
0

Grah Lighting razsvetljuje na vseh koncih sveta

Podjetje Grah® Lighting s sedežem v Slovenskih Konjicah je del skupine Grah® Automotive, specializirano za LED tehnologijo (tako v avtomobilski industriji, kot cestni razsvetljavi).

Podjetje predstavlja kombinacijo lastnega razvoja in proizvodnje izdelkov in je bilo eno prvih, ki je uporabilo LED tehnologijo pri avtomobilski signalizaciji ter razsvetljavi. Ponašajo se z dejstvom, da so njihovi LED produkti prisotni že po vsem svetu. Podjetje je pred kratkim zaključilo nekaj večjih projektov, eden izmed večjih je projekt v Španiji – projekt Maracena. Temelji na pametni razsvetljavi, kar v osnovi pomeni možnost zatemnitve svetil glede na čas in prostor. V tem izjemno obsežnem projektu so v podjetju Grah® Lighting izdelali 1.300 LED svetilk.

Javna razsvetljava tudi v italijanskem mestu Marsicovetere

Visoki stroški električne energije in vzdrževanja javne razsvetljave je spodbudilo občino Marsicovetere za zamenjavo potratne, tehnološko zastarele javne razsvetljave z novo, okolju prijazno LED tehnologijo. V sodelovanju z italijanskim distributerjem Lux Lighting so stare in potratne natrijeve svetilke nadomestili z 180 kosi visoko učinkovitih LED svetilk, Aerolite LSL® 60.

V italijanskem Marsicoveteru so iskali rešitev, ki bi povečala energetsko učinkovitost javne razsvetljave. Z vgradnjo LSL svetilk so dosegli izjemne rezultate, saj Grah® Lighting rešitev predstavlja revolucijo v kakovosti razsvetljave.

Javna razsvetljava v italijanskem mestu Marsicovetere

Vodilna LED tehnologija tudi v Zahodni Avstraliji

Grah® Lighting je v sodelovanju z avstralskim distributerjem Gigavision Lighting v Zahodni Avstraliji nadomestil obstoječe svetilke z Aerolite LSL® 90 svetilkami. Pilbara je puščavsko mesto v Zahodni Avstraliji, znano po izjemno vročem vremenu. V poletnih mesecih temperature skoraj vsakodnevno presežejo 32° C, tudi vrednosti nad 45° C tu niso nič nenavadnega. Mesto Pilbara se ponaša s svetovnim rekordom z največ zaporednimi dnevi s temperaturami 37,8° C ali več, v obdobju 160 dni.

LED cestne svetilke LSL® 90 so bile tako idealna izbira za izpolnjevanje tako zahtevnih razmer, njihova stranka pa je z vgradnjo svetilk dosegla 60 odstotkov prihrankov energije, bistveno nižje stroške vzdrževanja in izboljšano varnost na delovišču. Za LED osvetlitev proizvajalca Grah® Lighting so se v tem mestu odločili zaradi številnih prednosti te najsodobnejše tehnologije, ki postaja vodilna v cestni razsvetljavi.

Javna razsvetljava v Zahodni Avstraliji

Fotografije: Grah Lighting