201603.21
0

Gospodarski oskar v roke Marjana Batagelja

10. marca 2016 je Marjan Batagelj, predsednik uprave Postojnske jame prejel Nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne dosežke.

Prvič v zgodovini GZS se je Marjan Batagelj na znamenito steno podjetnikov zapisal že drugič – prvič kot direktor podjetja Batagel&Co, po 16 letih pa znova, v popolnoma drugi panogi. Za prestižno nagrado pravi,  da  nobena nagrada človeku nič ne pomeni, če ne verjame vanjo. V to verjame. Skoraj enako močno kot verjame v svoje sodelavce, ki so njegova druga družina. Postojnska jama je postala v 5 letih njegovega vodenja izredno prepoznavna turistična destinacija po vsem svetu.

Odkrivanje nagrajencev Foto: Bobo

Odkrivanje nagrajencev
Foto: Bobo

Kot je poudaril že mnogokrat, je Postojnska jama naše bogastvo. V vsakem bogastvu pa lahko uživamo le v pravi družbi. In Marjan Batagelj se resnično lahko naužije jame – ob spremstvu odličnih sodelavcev, ki sledijo enakim ciljem, kot sta jih s soprogo Katjo zastavila ob vstopu v lastništvo podjetja. Predvsem pa ob zadovoljstvu vedno večjega števila gostov, ki so že 24-kilometrsko podzemno kraljestvo spremenili v stičišče turističnega sveta.

Nagrada je doživela čustveno reakcijo tudi s strani zaposlenih. Dolgoletni sodelavec in računovodja je poudaril, da Marjan Batagelj vedno teži k nadpovprečnosti in dela s srcem. Vsak podjetnik ve, kako težko je zadovoljiti računovodje, zato so besede zvestega sodelavca samo še dodatno utrdile nagrado gospodarske zbornice.

Katja Dolenc Batagelj in Marjan Batagelj  Foto: Saša Radej

Katja Dolenc Batagelj in Marjan Batagelj
Foto: Saša Radej

Marjan Batagelj je ljubiteljski košarkar, ki  v podjetništvu prisega na drugačnost. Jama je bila dana vsem nam, generacijam pred nami in mnogim, ki bodo prišle za nami. Naš odnos do nje bo, še bolj kot danes, viden čez desetletja, stoletja, ko se bodo po njej sprehodile nove generacije mladih Slovencev. Že drugič nagrajeni podjetnik je zato nagrado posvetil mladim in izobražencem, ki potrebujejo upanje. V želji, da ne bi zapuščali Slovenije, da bi ob pozitivnih zgodbah iz slovenskega podjetništva tudi sami želeli postati prejemniki gospodarskega oskarja, je spomnil na pomen mladih v Sloveniji.

Čestitka predsednika države Foto: Sašo Radej

Čestitka predsednika države
Foto: Sašo Radej

Ta jama, stičišče sveta, je naša, v osrčju naše majhne, a bogate dežele. Kako jo predstavimo in koliko spoštovanja imamo, je odvisno zgolj od nas. Lahko poskusimo s skupnimi močmi, z inovativnostjo, vztrajnostjo, medsebojnim spoštovanjem in zavedanjem, kakšnih čudežev smo deležni. Eden največjih čudežev je tudi človeška ribica, ki v temnem osrčju jame čuva svoja jajčeca. Ob proslavi ugledne nagrade v Cankarjevem domu so si zato v živo ogledali, kako ribica varuje svoja jajčeca. Upanje, da bi se izlegli mladički, je od vseh nas. Zato podjetnik Marjan Batagelj upa, da se bo še dolgo lahko kosal s tako prestižno nalogo – skrbjo za Postojnsko jamo, identiteto slovenskega turizma.

Nagrajenci GZS za leto 2016 Foto Sašo Radej

Nagrajenci GZS za leto 2016
Foto Sašo Radej