201409.19
0

Gazela savinjsko-zasavske regije je Plastika Skaza

Časopisna družba Dnevnik je včeraj na prireditvi v Trbovljah izbrala gazelo savinjsko-zasavske regije. To je postalo velenjsko družinsko podjetje Plastika Skaza, ki razvija in proizvaja izdelke iz visoko tehnoloških materialov, med katerimi so tudi bio materiali in reciklati.

Svojo zgodbo o uspehu je podjetje začelo graditi v 70-ih letih na garažnem nivoju in z le dvema strojema, danes pa zaposluje več kot 200 delavcev. Več kot 90% izdelkov prodajo na tuje in sodijo med najpomembnejše slovenske izvoznike, postali pa so tudi prvi produktno razvojni dobavitelj na svetu za multinacionalko Ikea. Kriza in izguba največjega kupca leta 2008 sta jih močno prizadela vendar so zaradi danih okoliščin razvili lastno blagovno znamko in nove linije dizajnerskih izdelkov.

Ravno moč preobrazbe: iz obrtniškega v profesionalno vodeno podjetje, iz podjetja v krizi v uspešno rastočo družbo, iz podizvajalskega-proizvodnega podjetja v razvojno podjetje z lastnimi produkti, je ena izmed utemeljitev Metodološke komisije za izbiro zmagovalke.