201508.31
0

EXACTUM® izmeril udobje bivanja na EXPO 2015

Na svetovni razstavi Expo Milano 2015 je podjetje Lotrič Meroslovje vzpostavilo sistem merjenja udobja bivanja. S pametnim sistemom za samodejni nadzor so opremili slovenski, avstrijski, čilski, malezijski, maroški, srbski in švicarski paviljon. Merjenje je omogočila inovacija EXACTUM®, pameten sistem za samodejni nadzor.

Ta nov sistem omogoča učinkovito spremljanje temperature, vlage, tlaka, osvetljenosti, koncentracije CO2 in drugih merljivih parametrov. Razvili so ga za uporabo v farmaciji, avtomobilski industriji, medicini, živilstvu, skladiščih, distribuciji, rastlinjakih, laboratorijih in v muzejih.

Na sejmu EXPO 2015, kjer je potekala svetovna premiera sistema, so poseben poudarek namenili liniji EXACTUM® GREENHOUSE. Z beleženjem okoljskih parametrov sodobna aplikacija poskrbi za večji dnevni prirast in zanesljiv nadzor nad vzgojo rastlin.

Rešitev namenjena za rastlinjake. Ti so narejeni, da bi poustvarili popolne pogoje okolja. »Trenutno je to skrb človeka: da so rastline optimalno gojene, zalite, imajo dovolj dušika, CO2, svetlobe – pogojev, ki zagotavljajo dihanje in rast rastlin. A razvoj nam omogoča, da skrb prepustimo tehnologiji«, je poudaril Marko Lotrič.

Marko Lotrič