201505.07
0

Ekipa Jezeršek s ponosom na Expo Milano 2015

V okviru svetovne razstave Expo Milano 2015 se med 142 državami predstavlja tudi Slovenija.

S prvim majem so v italijanskem Milanu slovesno odprli svetovno razstavo Expo 2015, ki bo trajala vse do 31.oktobra. Svetovne razstave potekajo vsakih pet let z namenom predstavitve držav na določeno aktualno temo. Organizatorji pa v šestih mesecih trajanja razstave pričakujejo 20 milijonov obiskovalcev, od tega 14 milijonov Italijanov.

Slovenija je ena od 52 držav, ki se na svetovni razstavi predstavlja s samostojnim paviljonom. Ta je večinoma zgrajen iz naravnih materialov. Naša država se predstavlja kot zelena, zdrava in aktivna in ima na Expu več ciljev – okrepiti prepoznavnost blagovne znamke I feel Slovenia in države, dvigniti prepoznavnost in dostopnost slovenskih proizvodov in storitev na italijanskem in svetovnem trgu ter izboljšati prepoznavnost Slovenije kot lokalne turistične velesile.

Osrednja tema letošnje razstave je hrana, nosilni slogan pa Hrana za planet, energija za življenje. Program bo sooblikovalo 10 regij. Kot prva bo na vrsti obalno-kraška, v slovenskem paviljonu pa imajo obiskovalci možnost tudi kupiti in poskusiti tipične slovenske jedi.

Podjetje Jezeršek gostinstvo, kot uradni gostinski ponudnik, bo gostom postregel z odličnimi, svežimi in lokalnimi slovenskimi jedmi, preoblečenimi v »street food« različico. Gost bo tako lahko izbiral med okusnimi hrustljavimi sendviči, med lokalnimi toplimi jedmi, solato in sladicami. Seveda pa ne bodo manjkala niti odlična slovenska vina, ki so prav tako zaščitni znak naše gastronomije.

Ponudba jedi in pijač temelji na gastronomski strategiji Okusiti Slovenijo, pri čemer je vredno poudariti, da se bo v šestih mesecih ponudba spreminjala glede na gostujočo regijo. Poleg tega prihajajo na dogodek tudi lokalni gostujoči Chefi, ki bodo še dodatno poskrbeli za omamne dišave in radovedne poglede mimoidočih, saj bodo na zunanjem odru kuhali pred množico in s ‘showcookingom’ tako poskrbeli za dodatno animacijo lačnih obiskovalcev.

Vljudno vabljeni, da jih obiščete vse do konca oktobra 2015.

Jezeršek Expo Milano 1

Fotografije: Jezeršek Catering