201703.28
0

Družinsko podjetje Lumar uspešno proti 25. letnici delovanja

Mariborsko družinsko podjetje Lumar IG je  vstopilo v 25. letnico  delovanja. Vodilni slovenski proizvajalec skoraj nič-energijskih montažnih objektov je s svojimi inovativnimi in okolju prijaznimi rešitvami prisoten tako v Sloveniji kot tujini in zaposluje 67 ljudi, ki vsako leto naredijo okoli 100 hiš.

Podjetje se je zelo hitro usmerilo v razvoj in gradnjo inovativnih energetsko učinkovitih objektov, ki ponujajo najvišjo kakovost bivanja ob minimalnih stroških vzdrževanja v celotnem življenjskem ciklu. Skozi razvoj in delovanje so uspešno vpeljali številna sodobna znanja in tehnologije, ki jim v kombinaciji z uporabo do okolja prijaznih materialov omogočajo gradnjo kakovostnih in varčnih objektov. Prav tako so se z nenehnim iskanjem rešitev in vpeljevanjem novih smernic, zadovoljevanjem individualnih želja in pričakovanj kupcev ter kakovostno izvedbo uveljavili kot najbolj inovativno in uspešno slovensko podjetje na področju montažne gradnje.

Podjetje je po letu 2014/2015 namreč letošnje leto drugič zapored prejelo prestižno odličje QUDAL. Slovenski potrošniki so v okviru raziskave kakovosti, ki je potekala pod okriljem švicarske organizacije ICERTIAS, Lumarju podelili naslov nosilca najvišje kakovosti v kategoriji montažne hiše. Raziskava QUDAL za kategorijo montažne hiše je potekala na območju Slovenije na vzorcu anketirancev. Ti so podjetje Lumar samostojno, upoštevajoč lastne izkušnje in izkušnje njihovih bližnjih, navedli kot proizvajalca montažnih hiš, ki na slovenskem trgu po njihovem prepričanju ponuja najvišjo kakovost.

V Lumarju pa je sicer že nekaj let v ospredju izpolnjevanje individualnih želja in pričakovanj kupcev. Zato so njihove arhitekturne rešitve v sozvočju z izpolnjevanjem standardov nizkoenergijske in pasivne gradnje, energetske učinkovitosti, s funkcionalnostjo in estetskim videzom objektov ob hkratnem omogočanju izražanja individualnosti njihovih naročnikov. Tehnološko brezhibni izdelki lahko prepričajo šele s svojo izvirno obliko, umerjenimi dimenzijami in skladno z umestitvijo v prostor, so prepričani v družb Lumar. Večletne izkušnje in znanje pa jim omogočajo strokovno svetovanje in spremljanje kupcev čez celoten postopek gradnje njihovega sanjskega doma – od začetnih idej do gradnje na ključ. Tako rekoč ni več ovir in omejitev pri uresničevanju individualnih želja kupcev. Več informacij na www.lumar.si.