201612.30
0

Dedek Mraz tudi letos ni pozabil na male nadebudneže

Saj se še spomnimo, kako je v otroštvu na nas s svojim pestrim prazničnim dogajanjem največji vtis naredil prav zadnji mesec v letu, na čelu s svojimi dobrimi možmi, pa četudi so bila tedaj obdarovanja bolj skromna od današnjih? Zagotovo pa se ni vse do danes spremenil čar otroškega nestrpnega pisanja pisem, pa pričakovanja in odštevanja dni ter izjemnega veselja, ki ga ta tradicionalna obdarovanja pričarajo v srca prav vseh otrok, tudi tistih, katerih starši so v stiski in si ne morejo privoščiti dodatnega finančnega bremena. Tega se zavedamo tudi mi, zato želimo pomagati ohraniti iskrice v  očeh tudi teh otrok, da bi bil ta čas pravljični tudi zanje in njihove družine.

Tako je Klub slovenskih podjetnikov v sodelovanju z Ustanovo Rdeča žoga v povezavi s Centrom za socialno delo Ljubljana Šiška tudi letos poskrbel za obdarovanje več kot 400 otrok iz socialno šibkejših družin.

predaja-daril

Predstavnica Ustanove Rdeča žoga ga.Tanja Skaza ter predstavnica CSD Ljubljana Šiška ga. Irena Velič ob predaji daril.

Ponedeljek, 12.12.2016 in četrtek, 15.12.2016 sta bila zanje čarobna večera, saj so po lutkovni predstavi v Mini teatru otroci dočakali težko pričakovan prihod Dedka Mraza, ki je seveda poleg daril ponovno prinesel veselje in pričaral velike nasmehe na lica iskrenih malih otroških obrazov, nenazadnje pa tudi izjemno zadovoljstvo v srca njihovih staršev.

Tudi mi smo bili ob pogledu na srečne nadebudneže ganjeni, prav osrečevanje drugih namreč človeku pričara notranje zadovoljstvo in mir. Kako malo je potrebno za srečo, nas navadno spomnijo prav otroci, katerih želje in pričakovanja so iskrena ,majhna in neobremenjena. In veseli nas, da smo vsako leto znova lahko deležni tega spoznanja.