201512.24
0

Dedek Mraz je znova pričaral nasmeh na lica otrok

December je čaroben mesec, čas praznikov in obdarovanj, čas, ki se ga veselimo vsi, najbolj pa otroci, ki vsako leto znova polni pričakovanj pišejo Miklavžu, Božičku ali dedku Mrazu. Žal pa je tudi pri nas vse več otrok, ki ostanejo ob teh pričakovanjih razočarani, še bolj nesrečni pa so njihovi starši, saj jim ti prazniki predstavljajo nemajhno bolečino in žalosten opomin na vse, česar jim ne morejo dati.

Da bi tem staršem pomagali, otroke pa razveselili, se je Klub slovenskih podjetnikov v sodelovanju z Ustanovo Rdeča žoga letos povezal s Centrom za socialno delo Ljubljana Šiška, ki je v okviru dveh dogodkov na seznam za obdarovanje uvrstil kar 287 otrok iz socialno šibkejših družin.

Predaja daril CSD Ljubljana Šiška

Predstavnik Ustanove Rdeča žoga g. Marko Lotrič in predstavnica CSD Ljubljana Šiška ga. Irena Velič

V petek, 18.12.2015 in torek, 22.12.2015, so se otroci lahko razveselili prihoda dedka Mraza, ki je ob pomoči podjetnikov, članov kluba, narisal nasmeh na lica radovednih otroških obrazov in vidno presenečenih staršev.

Veseli smo, saj je najlepše darilo, ki ga kdorkoli lahko dobi, ravno osrečiti nekoga drugega, kar je nam uspelo z obdarovanjem s skrbno pripravljenimi darili. Vse skupaj pa je namenjeno doživetju veselja in sreče v teh čudovitih dneh, saj si to praznično čarobnost zaslužimo prav vsi, tudi tisti, ki bi bili sicer brez pomoči zanjo prikrajšani…