201710.11
0

Dan Podjetništva 2017

»V podjetništvu so vsekakor pomembni pogum, drznost in inovativnost, ki se morajo prepletati s podjetniško miselnostjo in znanjem, upati si je treba tudi stvari delati drugače. S tako kombinacijo nam uspeh in prepoznavnost ne uideta,« je na Dnevu Podjetništva 2017 dejala mag. Katja Kraškovic, direktorica GEA College – Fakultete za podjetništvo, ki že tradicionalno organizira omenjeni dogodek.

Letošnji Dan Podjetništva je otvoril priznani ameriški poslovnež George Deriso, nekdanji predsednik podjetja Apple Avstralija in uspešen predavatelj,  ki je s svojimi znanji pomagal na noge postavati več uspešnih start up podjetij. »Prihodnost je že tu. Hitrejša je, kot si mislimo, in podjetja imajo težave s prilagajanjem tako hitrim spremembam,« je o prihodnosti podjetništva med drugim dejal Deriso.

Osrednji del slavnostnega dogodka, ki je letos potekal v okviru Evropskega tedna podjetništva je zaznamovala zanimiva razprava z uspešnimi podjetnicami in podjetniki, ki so delili svoja razmišljanja o razvoju in prihodnosti slovenskega in evropskega podjetništva. Direktor Goclika Slovenija Gal Kočar je spregovoril o digitalnem marketingu v sodobnem podjetništvu in med drugim dejal, da statistike kažejo, da bomo samo na spletnih družbenih omrežjih preživeli pet let in štiri mesece svojih življenj.

Obiskovalci so lahko spoznali tudi vizije mladih slovenskih podjetnikov. Kako s svojimi inovativnimi, drznimi in prodornimi idejami osvojiti svet, je navzoče navdušil idejni vodja akrobatske skupine Dunking Devils Domen Rozman.

Dogodek so obogatili tudi lastniki uspešnih družinskih podjetij ter članov kluba SBC, Martin Jezeršek, Jezeršek gostinstvo, Marko Lotrič, LOTRIČ Meroslovje in Marko Lukić, Lumar IG. Govorili so o izzivih prenosa lastništva, pomenu različnosti v vodenju, komuniciranju med generacijami in pomenu inovativnosti. Vem trem gostom je skupna uspešna in zanimiva podjetniška zgodba, ki nam je vsem lahko v navdih.