201511.13
0

Blejska kremna rezina na Expo Milano požela pohvale

Slovenija je na svetovni razstavi Expo Milano 2015, ki je potekala od 1. maja do 31. oktobra, sodelovala pod geslom I feel Slovenia, Green.Active.Healthy in je ena izmed 52 držav, ki se je predstavila s samostojnim paviljonom. Sicer se je predstavilo 145 držav, dnevno pa je slovenski paviljon v povprečju obiskalo približno 7.100 obiskovalcev. Poseben uspeh je  20. Oktobra zabeležil milijonti obiskovalec paviljona.

Slovenija je v Milanu docela dosegla zastavljene cilje, nekatere tudi presegla in se v šestih mesecih zares uspešno predstavila v družbi ostalih udeleženk svetovne razstave. Italijanski časnik Il Corriere della Sera je naš paviljon uvrstil med štiri najživahnejše lokacije dogajanja na Expu, o arhitekturni zasnovi paviljona pa so poročali priznani arhitekturni portali (designboom, Architizer …)

Ob splošnem uspehu pa smo Slovenci zagotovo lahko izjemno ponosni tudi na Conditusovo Blejsko kremšnito. Ta je namreč prejela prestižno nagrado, saj je bila sladica izbrana med 10 top sladic sejma, torej med »elitno sladico« vseh sodelujočih držav oz. razstavljavcev ob izjemni konkurenci.

Izvirna Blejska kremšnita je že več kot pol stoletja simbol blejske kulinarike in v podjetju Conditus jo vseskozi skrbno pripravljajo po tradicionalnem receptu, s kakovostnimi sestavinami. Njihov sladki svet je drugačen – izbran, tradicionalen, predvsem pa naraven.