201606.09
0

Blažič Experience združil lesno branžo v celoti

Na letošnjem dogodku Blažič Experience 2016 so organizatorji združili lesno branžo v celoti. Dvodnevni dogodek, ki se je pretekli konec tedna odvijal v Mestu oblikovanja Ljubljana je otvoril direktor podjetja Blažič, robni trakovi, Mihael Blažič s poudarkom na kreativnosti, partnerstvu, sodelovanju in obojestranskem zadovoljstvu dobaviteljev in kupcev. Prisotni niso bili le proizvajalci pohištva, temveč tudi njihovi dobavitelji, arhitekti, oblikovalci, šole, fakultete in drugi. Dogodek ni bil usmerjen zgolj v pohištveno industrijo, ampak tudi širše. Teme so bile raznolike in se dotikajo vsakega podjetja.

Na začetku je g. Igor Akrapovič z udeleženci delil nepogrešljive izkušnje poslovanja podjetja Akrapovič, pri okrogli mizi pa sta se mu pridružila g. Paulo Moutinho, direktor prodaje podjetja Probos ter g. Bruno Baldi, predstavnik podjetja Italiana Ferramenta. Ob omizju so delili izkušnje odnosa dobavitelj – kupec. Pravijo, da cena ni poglaviten element sodelovanja, temveč imajo pomembno vlogo odnosi s partnerji, poštenost, zaupanje in zaposleni. Ob koncu debate je na odru presenetil Magic Aleksander, ki je navzoče očaral in nasmejal s svojmi triki. Zasedba Kranjci je poskrbela za odlično glasbo, Jezeršek Catering pa za nepozabno kulinarično doživetje.

Drugi dan je bil popolnoma drugačen. Nova scena, novi gostje, drugačne delavnice, novo doživetje – “playfull creativity”. Delavnice so obogatili Organoid Technologies, prikazanih je bilo nekaj starih obrti (violin, izdelava kopit in pušk), DENDO longboards so se predstavili z lesenimi metuljčki, studio AKLIH z gostilno Repovž je s 3D tiskalnikom natisnil lične krožnike moderne kuhinje, Aleš Bravničar pa je s svojo foto delavnico navdušil občinstvo. Sodelavci podjetja Blažič, robni trakovi so predstavili popolno ujemanje ABS robnih trakov ter proces razvoja visokozahtevnih ABS trakov.

Na dobro obiskani okrogli mizi na temo množično financiranje pa so gostje predstavili tovrstno financiranje v Sloveniji in kako do sredstev za ideje in projekte. Izpostavili so prednosti in pasti takšnega financiranja. Tudi ta dan je bilo dobro poskrbljeno za odlično hrano in nepozabno zabavo, ki se je nadaljevala še dolgo v noč.