201410.06
0

Astronavtka Sunita Williams obiskala Postojnsko jamo

V nedeljo, 5. oktobra so v Postojnski jami gostili posebno gostjo, astronavtko slovensko indijskega rodu, Sunito Williams. Sunita Williams je ena najaktivnejših astronavtk na svetu in drži kar nekaj ženskih rekordov za bivanje in delo v vesolju.

Postojnsko jamo je obiskala skupaj z gostiteljema poslovnega obiska Slovenije, prof. dr. Vojtehom Leskovškom in prof. dr. Jožetom Vižintinom iz Inženirske akademije Slovenije. Sumita Williams je po obisku jame povedala, da je bila to prav posebna izkušnja in tudi v spominsko knjigo visokih obiskovalcev napisala, da je počaščena, ker je lahko videla zemljo »od zgoraj in od spodaj«. Postojnsko podzemlje in skrb za njegovo ohranjenost pa sta jo tako navdušila, da bo pripeljala na obisk tudi svojo družino. V sproščujočem in neformalnem razgovoru po obisku je opisala tudi zanimivosti iz bivanja v vesolju, kjer je skupaj preživela več kot deset mesecev.

Sunita Williams Postojnska jama 01

Foto: Postojnska jama d.d.

Sumita Williams je ponosna na svoje slovenske korenine, prav tako pa so ponosni v Postojnski jami , da so imeli priložnost srečati in gostiti tako odprto in prijazno osebo.