201706.12
0

Akrapovičev izpušni sistem za McLarnove modele

Pri Akrapoviču so predstavili nov izpušni sistem Slip-On Line iz titana za McLarnove modele 570S, 570GT in 540C, ki bo McLarnovo serijo športnih avtomobilov dvignil na še višjo raven in povečal užitek v vožnji.

Novi visokotehnološki izpušni sistem je izdelan iz posebnih lahkih in trpežnih titanovih zlitin, odpornih na visoke temperature, ter oblikovan tako, da omogoča optimalni pretok izpušnih plinov, hkrati pa je izvrsten primerek funkcionalne umetnine. Zaradi uporabe ultralahkih materialov je za 44,5 % lažji od serijskega, hkrati pa izboljša tudi zmogljivost avtomobilov. Težišče vozila je nižje, kar izboljša vodljivost ter poskrbi za še bolj razburljivo vožnjo. Z optimizirano konfiguracijo in večjimi cevmi izpušni sistem izboljša zmogljivost tam, kjer je to najpomembneje. Zaradi posebnega premaza je izpuh še privlačnejši, deli, izpostavljeni najvišjim temperaturam, pa so zaščiteni s posebno visokozmogljivo izolacijo. Celotno podobo zaokrožata elegantna, brezhibno oblikovana in ročno izdelana izhoda iz ogljikovih vlaken, ki lepo dopolnjujeta izpušne cevi iz titana.

Akrapovičev izpušni sistem ustvarja edinstveno barvo zvoka, ki se izvrstno ujema z avtomobilom. Zagotavlja še večji užitek v vožnji in poskrbi, da iz osemvaljnika prihaja prepoznavni Akrapovičev zvok.

Akrapovičev izpušni sistem Slip-On Line iz titana za McLaren 570S, 570GT in 540C je tehnično dovršen izdelek, ki je več kot ustvarjen za te vrhunske avtomobile. Gre za lahek, ročno izdelan izpušni sistem, ki s svojimi inovativnimi rešitvami, osupljivo obliko in neverjetno zvočno podlago vsekakor izpolnjuje zahteve avtomobila. Kombinacija dveh avtomobilskih umetnin, ki se brezhibno prilegata drug drugi, bo zagotovo pritegnila pozornost.

Akrapovic_Slip-On_Line (1)

Fotografije: Akrapovič d.d.