201412.30
0

Akrapovič razširja ponudbo za Ducati

Akrapovič je z linijama Slip-On in Evolution za nekatere modele motociklov znamke Ducati razširil svojo ponudbo odličnih izpušnih sistemov.

Prvi in osnovni korak pri predelavi motocikla je uporaba izpušnih sistemov Slip-On. Ti omogočajo povečanje moči agregata, od zdaj naprej pa so na voljo sistemi za Ducati Monster 821, 1200 in 1200S letnic 2014–15, za Ducati Hypermotard letnic 2013–15 in Ducati Hyperstrada letnic 2013–15.

Akrapovičeva linija Slip-On omogoča povečanje moči vseh naštetih modelov, prav tako se poveča njihov navor, v primerjavi s standardnim sistemom pa se zmanjša teža – predvsem zaradi uporabe visokokakovostnega titana. Dizajnersko vpadljiva, s plaščem iz titana in zadnjo kapo iz karbona, se linija Slip-On sklada z linijami Ducatijevih motociklov, jih poudarja, hkrati pa izboljša tudi njihove zmogljivosti.

Poleg uporabljenih materialov, preizkušenih v najtežjih pogojih vrhunskega dirkaškega okolja, se linija Slip-On lahko pohvali tudi z značilnim Akrapovičevim zvokom, ki je plod raziskav inženirjev te slovenske družbe. Videz in zvok linije Slip-On se dopolnjujeta v edinstveni optično-zvočni izkušnji in užitku.

Sistemi so oblikovani in izdelani tako, da se z uporabo ene ali dveh povezovalnih cevi (s katalizatorjem ali brez njega) prilegajo vsem prej naštetim modelom. Kot izbira je na voljo tudi Akrapovičev karbonski ščitnik toplote, ki lahko nadomesti standardnega ter še dodatno izboljša videz izpušnega sistema in motocikla. Vsak sistem Slip-On je oblikovan in izdelan tako, da je namestitev poenostavljena, ob tem pa ni treba spreminjati nastavitev ali dodatnih elementov.

Akrapovičev sistem Slip-On je mogoče nadgraditi z dodatnimi opcijskimi sprednjimi krivinami, značilnimi za konfiguracijo linije Evolution. Tudi sprednje krivine so oblikovane in izdelane v družbi Akrapovič in iz visokokakovostnega titana. Moč agregata dodatno naraste, teža se zmanjša, zvok pa postane podoben pravemu dirkaškemu.

Akrapovičeva paleta linij Slip-On in Evolution za Ducatijeve modele Monster, Hypermotard in Hyperstrada je najnovejša v naboru izpušnih sistemov družbe Akrapovič, ki uporabnikom, ki se odločijo za osnovno predelavo, ob manjši teži omogoča povečanje zmogljivosti motociklov.