201510.19
0

Akrapovič prejel nagrado Best Brand 2015 nemške revije Sport Auto

Podjetje Akrapovič je že šestič zapored prejelo nagrado Best Brand. Bralci nemške revije Sport Auto so za svoje najljubše znamke glasovali v devetnajstih kategorijah in kot najboljšo v kategoriji avtomobilskih izpušnih sistemov izbrali prav znamko Akrapovič.

99 in še ni konec!

Podjetje je med drugim pred pomembno prelomnico v svoji bleščeči dirkaški zgodovini, saj se približuje 100 doseženim naslovom svetovnih prvakov.

Kenan Sofuoğlu je postal svetovni prvak v razredu Supersport, Matthias Walkner pa zmagovalec svetovnega prvenstva FIM Cross Country Rally, s čimer sta podjetju Akrapovič prinesla 98. in 99. naslov svetovnega prvaka. Naslednji dirkač, ki bo okronan za svetovnega prvaka, bo tako v Akrapovičevo zbirko najvišjih odličij dodal že stoto lovoriko.

Akrapovič je v več kot dvajsetih letih sodelovanja na najvišjih ravneh motociklističnega in avtomobilskega dirkanja pridobilo bogate izkušnje, ob približevanju te pomembne prelomnice pa bo pozornost posvetilo pregledu nekaterih dogodkov in dejstev, povezanih s prvaki, ki so prispevali k temu izjemnemu dosežku.

S predstavitvijo zgodb in obujanjem spominov posameznih ekip in svetovnih prvakov – ter tudi zgodb tistih, ki so poskušali osvojiti to lovoriko, a jim je spodletelo – se bo podjetje poklonilo vsem, ki so mu pomagali doseči to pomembno točko v njegovi 24-letni zgodovini in postati to, kar je danes: vodilni proizvajalec vrhunskih izpušnih sistemov.

 Akrapovič 100