201607.15
0

Akrapovič praznoval na BMW Motorrad Days 2016

Podjetje Akrapovič svojo 25. obletnico proslavlja z nizom pomembnih dogodkov, ki se bodo zvrstili skozi vse leto, slovenski strokovnjak za izpušne sisteme pa se je v začetku meseca mudil na dogodku BMW Motorrad Days, kjer je predstavil najnovejše izdelke za motocikle in avtomobile znamke BMW.

Na prestižnem dogodku v nemškem Garmisch-Partenkirchnu, podjetje sodeluje že desetič zapored, kar je še ena pomembna prelomnica v Akrapovičevi zgodovini.

Da bi podjetje poudarilo pomen tega dogodka in svojega sodelovanja z BMW, je ob tej priložnosti svetu prvič predstavilo enega izmed izpušnih sistemov iz omejene izdaje, oblikovane ob 25. obletnici njegovega delovanja. Te izpušne sisteme bo podarilo različnim dobrodelnim organizacijam in partnerjem, ki jih bodo podarili naprej ali prodali na dražbi ter tako zbrali sredstva za uresničevanje svojih ciljev. Zbirka 25 izpušnih sistemov vključuje pet izdelkov za BMW, in sicer štiri izpušne sisteme iz linije Slip-On iz titana za BMW S 1000 RR 2016 ter en izpušni sistem iz linije Slip-On iz titana z unikatnimi izhodi iz titana v črni mat barvi za BMW M4. Vsi izdelki so opremljeni s posebnim prazničnim logotipom in zaporedno številko. Pridružite se nam in si oglejte izredno redek primerek izpušnega sistema za BMW S 1000 RR ter izkoristite enkratno priložnost, da si ta izjemni izdelek pogledate od blizu.

Poleg tega je podjetje na dogodku predstavilo najrazličnejše izdelke za motocikle BMW, vključno z najnovejšimi izpušnimi sistemi za BMW S 1000 RR, BMW S 1000 R, BMW S 1000 XR, BMW R 1200 RT, BMW R nineT, BMW C 650 Sport, BMW R 1200 GS in BMW F 800 GS, ter mnoge druge, vsi pa dokazujejo Akrapovičevo nenehno predanost raziskovanju, dopolnjevanju in širitvi področja visokozmogljivih izpušnih sistemov na podlagi uporabe inovativnih materialov, revolucionarnega dizajna in najnovejših tehnoloških napredkov. Poleg pestre zbirke motociklističnih izpuhov je bil na ogled tudi povsem nov izpušni sistem z vrsto unikatnih dodatkov za BMW M2, ki spreminja pravila igre med športnimi kupeji.

Obiskovalci so si lahko ogledali tudi prvi Akrapovičev izpušni sistem prve vgradnje za BMW, s čimer želi podjetje obeležiti deset let sodelovanja z BMW. Ta izpušni sistem je bil izdelan posebej za BMW-jev HP2 Megamoto, za podjetje pa je pomenil začetek sodelovanja z nemškim proizvajalcem. Revolucionarni izdelek je bil razvit zato, da bi izboljšal zmogljivost motorja in nadgradil celotno vozno izkušnjo s prepoznavnim Akrapovičevim zvokom – in temu duhu podjetje sledi še danes. Po tem začetnem projektu se je sodelovanje razvijalo naprej in vztrajno krepilo.

Poleg tega podjetji Akrapovič in BMW povezuje tudi močna dirkaška vez, njun tekmovalni duh pa razkrivajo številni motocikli, razstavljeni na Motorrad Days, vključno z najnovejšimi stroji z dirkališč po vsem svetu, kot je na primer Tyco BMW S 1000 RR, ki ga je na dirki TT na otoku Man gnal Ian Hutchinson. Akrapovičev razstavni prostor so obiskali tudi motociklistični zvezdniki iz najrazličnejših dirkaških disciplin, med njimi Sabine Holbrook.

Fotografije: Aleš Rosa