201507.03
0

Akrapovič povzročil pravi vihar s Huracanom

Pri podjetju Akrapovič so predstavili nov izpušni sistem za Lamborghini Huracan LP 610-4, s katerim bo ta italijanski superavto z desetvaljnim motorjem pometel s konkurenco.

Ta izredno lepo oblikovani izpušni sistem iz linije Slip-On, izdelan iz titanove zlitine, je prava umetnina, še preden ga namestimo na avtomobil, do tistega pravega izraza pa pride ob zagonu Huracanovega motorja. Izdelan je iz visoko odpornih materialov, ki opazno zmanjšajo težo v primerjavi s serijskim izpušnim sistemom, kar se kaže tudi v izboljšani vodljivosti avtomobila. Vidno izboljša zmogljivost tega osupljivega superavta, poleg tega pa poskrbi za odličen zvok, zaradi katerega se obračajo glave, kjer koli se pojavi.

Novi izpušni sistem iz linije Slip-On je bil oblikovan na podlagi izkušenj, pridobljenih z izdelavo izpušnega sistema za Lamborghini Gallardo. Glavne cevi so tako večjega premera kot pri serijskem sistemu, zlasti pomemben je tako imenovani X-kos (križni del) znotraj dušilca, vsi deli pa so oblikovani tako, da zmanjšajo protitlak. Sistem poveča moč in navor motorja, poleg tega pa ima tudi dva izpušna ventila z litim ohišjem iz titana, izdelanim v Akrapovičevi livarni, s katerimi lahko nastavljamo zvok in zmogljivost.


Fotografije: Akrapovič d.d.

Edinstveni rohneči zvok atmosferskega desetvaljnika je izboljšan tako, da ustvari prepoznavno noto, ki razvname čute brez motečega hrupa v vozilu. Pri nižjih vrtljajih in vožnji v potovalnem načinu sta ventila zaprta, zaradi česar je zvok izpuha globlji in ostrejši. Pri višjih vrtljajih pa se ventila odpreta, povečata moč motorja in poskrbita za strastni športni rohneči zvok, ki sporoča, da se s Huracanom zares ne gre šaliti.

Podobo neverjetno zmogljivega izpušnega sistema iz linije Slip-On zaokrožajo štirje izhodi iz ogljikovih vlaken, ki še polepšajo že tako lepo oblikovan Huracanov zadek. V kompletu s sistemom, ki deluje po načelu »vklopi in igraj«, prejmete tudi priročnik z lahko razumljivimi navodili za montažo.

Lamborghini Huracan LP 610-4, opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom, bo s svojim neverjetnim izgledom in zvokom vzbudil vaše čute in vam zares pognal kri po žilah – še zlasti, ko stopite na plin in vam ta italijanski superavto pokaže, iz kakšnega testa je.