201611.09
0

Akrapovič na salonu EICMA predstavlja najnovejše inovacije

Pri podjetju Akrapovič so na 74. salonu EICMA, ki ta teden poteka v Milanu, odprli vrata svojega razstavnega prostora in svetu predstavili najnovejšo zbirko vrhunskih visokotehnoloških športnih izpuhov in najrazličnejše druge zanimivosti, s katerimi bodo navduševali obiskovalce.

S salonom EICMA 2016 bo podjetje zaokrožilo niz najrazličnejših dogodkov, s katerimi že vse leto praznuje svojo 25. obletnico (pri čemer uporablja oznako #25YearsAkrapovic). Na razstavnem prostoru bo med drugim predstavilo nekatere najpomembnejše izdelke, ki jih je oblikovalo posebej za praznovanje tega pomembnega mejnika. V podjetju so tako izdelali omejeno serijo 25 izpuhov in nekatere izmed njih že podarili različnim dobrodelnim organizacijam, da so z njihovo pomočjo lahko zbrale pomembna sredstva. Zato preostali izpuhi iz te serije, ki so razstavljeni v Milanu, zagotovo veljajo za izredno redke primerke, ki so se že izkazali za izjemno priljubljene.

Poleg ključnih dosežkov in mejnikov v zgodovini podjetja bodo na ogled tudi najnovejše inovacije, ki potrjujejo, da je podjetje vodilni svetovni proizvajalec naprednih izpušnih sistemov, ter poudarjajo načelo oziroma slogan, da je »prihodnost ultralahka« (“The Future Is Ultra-Light”). Predstavljeni so številni novi izdelki iz visoko odpornih lahkih materialov, med njimi najnovejši izpušni sistemi za Yamaho MT-09, Kawasaki Z900, BMW S 1000 RR, Hondo CBR1000RR Fireblade, BMW R 1200 GS, Kawasaki Ninjo 650 in BMW G 310 R. Poleg teh si obiskovalci lahko ogledajo tudi najnovejše izdelke za terenske motocikle, vključno z novo generacijo visokotehnoloških izpuhov za Yamaho YZ250F in Hondo CRF450R. Ponudbo dopolnjujejo najnovejši izpušni sistemi za skuterje, med njimi tudi izpušni sistem za Yamaho TMAX, ki vključuje novo obliko dušilca z vtisnjenimi linijami, ki potekajo po celotnem dušilcu in se odlično ujemajo z zadnjo kapo iz ogljikovih vlaken. Opisani izpušni sistem je bil razvit na podlagi koncepta, predstavljenega na salonu EICMA 2015. Na ogled so tudi novi izpuhi za druge skuterje, kot so BMW C 650 Sport, Vespa GTS 300 in Aprilia SRV 850. Večina teh izpušnih sistemov izpolnjuje zahteve Euro 4, kar dokazuje, da je podjetje Akrapovič vodilno na področju razvoja tehnologije izpušnih sistemov.

akrapovic-eicma-2016

Dirkanje je del Akrapovičevega DNK, zato je na razstavnem prostoru predstavljena tudi zavidanja vredna zbirka dirkalnih motociklov, opremljenih z Akrapovičevimi izpušnimi sistemi, ki jim zaupajo prvaki (#TrustedByChampions). Med temi unikatnimi motocikli so dirkalniki, ki so jih v razredu MotoGP™ vozili Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP), Andrea Dovizioso (Ducati Team) in Maverick Vinales (Team SUZUKI ECSTAR), dirkalnik znamke Kawasaki, s katerim je Jonathan Rea letos osvojil naslov svetovnega prvaka v razredu WorldSBK, KTM, ki ga je v razredu Moto3™ vozil svetovni prvak Brad Binder, med terenskimi motocikli pa KTM zmagovalca relija Dakar 2016, Tobyja Prica. Pritegnili so že kar precejšnjo pozornost, saj si jih vsi želijo ogledati od blizu. Vsi ti zmagoviti stroji poudarjajo Akrapovičevo dirkaško dediščino in dokazujejo, da so tekmovanja še vedno v njegovi krvi. Dirkaška tema bo v ospredju tudi v nadaljevanju, ko bodo Akrapovičev razstavni prostor obiskali številni dirkači iz različnih dirkaških disciplin.

akrapovic-eicma-2016

Veliko zanimanja so pritegnili tudi eksponati, ki obiskovalcem omogočajo, da stvari preizkusijo v praksi. Tako sta jim na voljo »Sound Chair«, na katerem lahko slišijo razliko v zvoku Akrapovičevega in serijskega izpuha, in »Weight Difference Box«, kjer lahko primerjajo težo med serijskim in Akrapovičevim izpušnim sistemom ter se prepričajo, kako lahek je slednji.

Tokrat je podjetje poskrbelo za še eno inovacijo, in sicer je vzporedno s salonom EICMA v Milanu organiziralo posebno razstavo, na kateri so predstavljeni njegova zgodovina in ključni dosežki iz preteklih 25 let. Razstava je od 9. do 13. novembra na ogled v kavarni Deus Ex Machina na naslovu Via Thaon di Revel 3, 20159 Milano. Če se boste udeležili salona EICMA, vas ob tej priložnosti podjetje Akrapovič prijazno vabi, da si ogledate tudi razstavo v tem slavnem milanskem lokalu. Udeležbo na salonu EICMA so pri Akrapoviču tako prvič povezali z ločeno razstavo v središču Milana, ki zagotovo predstavlja atraktiven in inovativen način praznovanja obletnice.

Salon EICMA 2016 poteka od 10. do 13. novembra, na njem pa si lahko obiskovalci ogledajo najnovejše Akrapovičeve izdelke. Obiščite Akrapovičev razstavni prostor O30 v dvorani 2 na naslovu Fiera Milano, SS. 33 del Sempione 28, 20017 Rho, Milano, ki dokazuje, da je podjetje na svojem področju v samem vrhu in da si upravičeno zasluži naziv vodilnega svetovnega proizvajalca visokozmogljivih izpušnih sistemov, ki si s svojimi izdelki nenehno in neutrudno prizadeva zagotoviti še več moči, ustvariti fantastičen zvok in poskrbeti za osupljivo vizualno podobo.

Fotografije: Akrapovič d.d.