201510.05
0

Akrapovič na IAA International Motor Show 2015

66. ponovitev mednarodnega avtomobilskega dogodka (IAA) je potekala med 17. in 27. septembrom v Frankrurtu, kjer se je predstavilo 1103 razstavljalcev iz 39 držav. Med njimi je podjetje Akrapovič dokazalo svojo inovativnost.

Predstavili so njihov najnovejši high-tech ultralight izpušni sistem, sestavljen iz spretnosti in znanja slovenskih strokovnjakov. Gre za novi štiri-cevni izpušni sistem za Mercedesovega športnega kupeja razreda S63 AMG.

IAA_Frankfurt

Fotografije: Aleš Rosa za Akrapovič d.d.

Mesto tik ob vhodu Hale 4 pa je skrivalo mnogo privlačnih avtomobilov in gostov. Vsi pa so bili tam z namenom prikazati kvaliteto in sam vrh izpušne tehnologije. Mimoidoče so privabljali Lamborghini Huracan, Porsche 911 GT3 RS  in Audi R18 e-tron quattro hibridni dirkalnik, med VIP gosti pa sta bila René Rast, ki je zastopal Audi Sport ekipo in Marco Wittmann, lanskoletni zmagovalec DTM, na čast katerega je bila celo proizvedena omejena serija F82 M4 v barvah njegovega dirkalnika.

Za bolj aktivno raziskovanje nadgradnje zmogljivosti in zvoka je bil na voljo tudi simulator vožnje, kjer  so imeli navdušeni obiskovalci priložnost preizkusiti BMW M4 z Akrapovičevim izpuhom. Njihov odziv je bil fantastičen.