201409.11
0

Akrapovič in BMW R 1200 GS spet nazaj, tokrat v črni barvi

Podjetje Akrapovič je tokrat svojo rastočo ponudbo izpušnih sistemov iz linije Slip-On razširilo s črno različico izpušnega sistema za BMW R 1200 GS in R 1200 GS Adventure.

Namestitev Akrapovičevega izpušnega sistema iz linije Slip-On je prvi korak v postopku predelave motocikla, sistem pa hkrati tudi estetsko izboljša njegov videz. Črna različica tega izredno lepo oblikovanega sistema bo vsekakor polepšala izvrstni BMW-jev avanturistični motocikel in izboljšala njegovo zmogljivost.

Novi izpuh iz linije Slip-On ima zunanji plašč iz titana s privlačno prevleko v črni barvi, ki se ujema s podobo motocikla GS in ga še polepša. Sistem je oblikovan posebej za 2013–2015 BMW R 1200 GS in 2014–2015 R 1200 GS Adventure. Izboljša moč in navor motorja ter zmanjša težo motocikla, kar še poveča njegovo zmogljivost. Poleg tega omogoča še prijetnejšo vožnjo, pika na i pa je še tisti enkratni Akrapovičev zvok.

Izpuh iz linije Slip-On Line se zaključi s karbonskim izhodom, odpornim proti visokim temperaturam, ki je bil razvit iz materialov, ki se preizkušeno obnesejo v dirkaških pogojih. Na voljo so tudi opcijski kolektorji iz nerjavnega jekla ali titana, ki izboljšajo moč in navor ter še nadalje zmanjšajo težo motocikla. Izpušni sistem je oblikovan tako, da se popolnoma prilega BMW-jevim stranskim potovalnim kovčkom, in ne glede na to, na katero avanturo vzame voznik potovalne kovčke s sabo, gre izpuh zraven.

Sistem ima homologacijo ES, v kompletu pa je priložen tudi priročnik z lahko razumljivimi navodili za montažo. Ker deluje po načelu »vklopi in igraj«, ne potrebuje dodatnih nastavitev in delov.

Akrapovičev izpušni sistem v črni barvi iz linije Slip-On izboljša zmogljivost in videz BMW R 1200 GS, pri čemer se avanturistične zmogljivosti in podoba motocikla dopolnjujejo v popolni harmoniji – in če vam črna barva ni všeč, je ta odlični sistem na voljo tudi v različici iz titana.