201412.04
0

Akrapovič daje avtomobilu Renault Mégane R.S. tisto nekaj več

Podjetje Akrapovič je svoji rastoči ponudbi izvrstnih izpušnih sistemov dodalo sistema za še en »hot hatch« avtomobil: francoski Renault Mégane R.S.

Mégane R.S. je zabavna športna kombilimuzina, ki slovi po izjemno lahki vodljivosti in navitem turbomotorju, z dodanim Akrapovičem izpušnim sistemom pa postane še zmogljivejša. Lepo oblikovani sistem iz titana je za 4,1 kg lažji od serijskega (kar pomeni neverjetnih 35 % prihranka na teži) in še poveča moč že tako nabrušenega motorja, zaradi česar je ta še bolj učinkovit in odziven. Akrapovičevi strokovnjaki za zvok so poleg tega izboljšali zvok izpuha, ki tako rohni v globljih in bolj športnih tonih. Sistem ravno tako dobro deluje in zveni kot izgleda – za to se je treba zahvaliti predvsem kirurško natančno oblikovanemu karbonskemu izhodu, s katerim Mégane R.S., opremljen z Akrapovičevim izpušnim sistemom, postane še večja atrakcija.

Podjetje je za Mégane R.S. razvilo tudi sistem iz titana iz linije Slip-On, ki v primerjavi s serijskim sistemom izboljša moč in navor avtomobila, poleg tega pa je tudi lažji, kar izboljša vozne lastnosti avtomobila. Oblikovan je iz titana ter pomeni preprost prvi korak v predelavi avtomobila. Prav tako kot sistemi iz linije Evolution ne potrebuje dodatnih nastavitev elektronske krmilne enote (ECU) in deluje po načelu »vklopi in igraj«. Piko na i mu daje opazni karbonski izhod, sistem pa odlikuje tudi močnejši zvok, zaradi katerega je Mégane R.S. še prijetnejši za uho.

Thomas Friedrich, Akrapovičev produktni vodja

»To je še en pomemben korak za podjetje, ki nas je vse čisto navdušil. Mégane R.S. je odličen ‘hot hatch’ avtomobil in zelo smo zadovoljni, da je podjetje Renault za izdelavo originalnih izpušnih sistemov izbralo prav naše podjetje. V razvoj sistemov iz linij Evolution in Slip-On smo vložili veliko ur napornih raziskav, oblikovanja in testiranja v slovenski tovarni. Izdelali smo odličen sistem, kar dokazuje tudi dejstvo, da je Mégane R.S. 275 Trophy-R, opremljen s tem sistemom, dosegel nov rekord steze v razredu serijskih avtomobilov s pogonom spredaj na slovitem Nürburgringu. Izpušni sistem za Mégane R.S. 275 Trophy-R je del originalne serijske opreme in zelo smo veseli, da smo podoben sistem razvili tudi za Mégane R.S.«

 Renault Megane 2

Foto: Akrapovič