201710.02
0

720 otrok je skupaj s Skazo teklo za plavalce z Downovim sindromom

V soboto, 30. septembra, se je v Velenju odvijal 2. Skazin dobrodelni tek Otrok otroku. Ob Velenjskem jezeru se je tokrat zbralo kar 720 otrok, mlajših od 15 let, ki so letos tekli za Delfinčke, plavalce z Downovim sindromom iz Plavalnega kluba Velenje. Po registraciji, kjer je vsak tekač dobil svojo majico in nahrbtnik z darili, so sledile različne otroške delavnice. Otroci so lahko slikali, se zabavali ob premagovanju različnih ovir na poligonu, ali se odločili za poslikavo obraza. Nekateri si bodo svojo udeležbo na teku zapomnili zaradi fotografije v posebnem foto kotičku.

Pred tekom je prisotne nagovorila Skazina direktorica, Tanja Skaza in skupinsko ogrevanje z ambasadorjem teka, Juretom Koširjem, ki je otroke dodobra razmigal in pripravil na tek. Po zaključenem teku so otroci z roko v roku pritekli v cilj, kjer so dobili medalje. Vsak par je dobil tudi nalepko, ki jo je prilepil na t. i. zid solidarnosti. Posladkali so se s palačinkami in blejskimi kremšnitami podjetja Conditus ter se kasneje udeležili še krajšega koncerta Mance Špik.

Skazin dobrodelni tek Otrok otroku se je zaključil z razglasitvijo zneska v višini 7.200 EUR, ki ga je podjetje Skaza zbralo skupaj s 720 mladimi tekačicami in tekači za člane plavalnega kluba, imenovane Delfinčki, ki bodo z zbranimi sredstvi konec oktobra lažje odpotovali na evropsko plavalno prvenstvo v Parizu.

Dobrodelni projekt je podprla tudi Ustanova Rdeča žoga, fundacija SBC – Slovenian Business Club, katerega član je tudi družbeno odgovorno podjetje Skaza. Ob tej priložnosti je v okviru projekta “Rdeča žoga iz kraja v kraj” ustanova  simbolično podarila rdečo žogo mestu Velenje.

Zmagamo, ko si pomagamo.

Fotografije: Skaza