201608.22
0

V soboto že šestič za dober namen

Čeprav že leta živita in delata v tujini se novi kapetan LA Kings, Anže Kopitar ter eden najuspešnejših slovenskih podjetnikov, Joc Pečečnik, znova in znova vračata v rodno domovino, z namenom združevanja ljudi za ljudi.

V ta namen organizirata skupno šesti oziroma četrti dobrodelni turnir v skupni režiji na tradicionalni lokaciji golf igrišča Bled, zadnjo soboto v avgustu, 27.08.2016. Njuno prizadevanje bodo kot vsako leto podprli Anžetova ekipa AK11 skupaj s številnimi športnimi imeni ter mnogimi prijatelji in podjetniki iz kroga poznanstev Joca Pečečnika in skupine Interblock.

Organizacijo in glavno pokroviteljstvo je tudi letos prevzel Joc Pečečnik in njegova skupina Interblock, s svojimi prispevki pa so dogodek podprla uspešna slovenska podjetja, med njimi številni člani Kluba slovenskih podjetnikov: Akrapovič, Avto Aktiv, Avtohiša Vrtač, Blažič-robni trakovi, Conditus, Cvetličarna Khaya, Decor & Design, DEWESoft, Draguljarna Malalan, e-Branjevka, Elvez, Golf igrišče Bled, HIT, IcePeak, Kirurgija Bitenc, KZ Metlika,  Mit, POS Elektronček, Postojnska jama, Povše Metal, Riko, Siliko, Skaza, Stare Transport, Volo (Star Travel), VAL 202 in znana slovenska imena kot so Peter Prevc, Tim Gajser, voditelj in stand up komik Vid Valič, pevka Alya, čarodej Magic Aleksander in mnogi drugi.

Z zbranimi sredstvi bodo pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga na pomoč priskočili Društvu rejnic celjske regije za letovanje otrok v Izoli, Centru za socialno delo Maribor, ravno tako za otroke v rejništvu, športno kulturnem društvu Hrušica pri izgradnji večnamenskega športnega igrišča za perspektivne mlade športnike ter nekaterim drugim posameznikom, ki prihajajo iz socialno šibkejših družin.

Golf_turnir_Bled_2015-313 (002)

Anže Kopitar je prvi Stanleyjev pokal je osvojil leta 2012, drugega leta 2014, tretjega pa mu leta 2016, čeprav so mnogi to napovedovali, ni uspelo osvojiti. S Kralji je v končnico minule sezone v ligi NHL prišel z velikimi ambicijami, ki pa so jih kasnejši finalisti, Morski psi iz San Joseja, hitro razblinili. A kljub temu bo tudi jubilejna 10. sezona Anžeta v ligi NHL imela lep prizvok. Po koncu sezone je bil prvič nagrajen s posameznimi nagradami in ne kar katerimi koli. Prejel je verjetno najbolj prestižno nagrado, t. i. Selke Trophy, ki jo dobi najboljši obrambni napadalec v ligi. Anžetu pa so čast v ligi NHL izkazali še z nagrado Lady Bing, ki jo prejme najbolj gentlemanski igralec v ligi, torej tisti, ki je tudi zunaj ledenih ploskev pravi vzor vsem ostalim. In še to – Anže v enajsto sezono lige NHL vstopa kot kapetan Los Angeles Kings.