201506.23
0

5. Dobrodelni golf turnir Anžeta Kopitarja

Dva velika ambasadorja Slovenije, Anže Kopitar in Joc Pečečnik, bosta ponovno združila prijatelje in partnerje iz sveta gospodarstva in športa, ki imajo posluh za sočloveka.

Karizmatični osebi, ki ju domača in svetovna javnost v svetu športa oz. igralništva pozna kot uspešna, prodorna, pogumna, z močno voljo in jasno zastavljenimi cilji, bosta že tretje leto zapored na zelenicah najstarejšega golf igrišča v Sloveniji, igrišča Bled, združila prijatelje in partnerje na 5. Dobrodelnem golf turnirju Anžeta Kopitarja. Povezuje jih ljubezen do športa ter misel, da želijo in zmorejo pomagati članom naše družbe, ki so iz takšnih ali drugačnih razlogov potrebni naše pomoči.

Organizacijo in glavno pokroviteljstvo je tudi letos prevzel ustanovitelj in lastnik skupine Interblock, g. Joc Pečečnik, s svojimi prispevki pa so dogodek podprla številna uspešna slovenska podjetja kot so Kirurgija Bitenc, Akrapovič, Blažič-robni trakovi, Kovis, Modri val, Merit International, Plastika Skaza, Postonjska jama, Povše Metal, Roto, Sibo G., Siliko, Volo, Conditus, Decor & Design, POS Elektronček, Stare Transport, Elvez, Golfarna, in Cvetličarna Khaya.

Prejemniki sredstev, zbranih z licitacijo predmetov, prijavninami in sponzorskimi sredstvi, bodo:

1. Ustanova Rdeča žoga, katera bo na pomoč priskočila projektu ‘Omogočimo sanje’ v izvedbi Zveze prijateljev mladine. Projekt je namenjen otrokom, ki na izbranem področju (šolanje, šport, kultura) izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes, prihajajo pa iz socialno šibkejših družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost dalje razvijali.

2. Drugi prejemnik sredstev, izbran iz strani Anžeta Kopitarja bo Univerzitetni rehabilitacijski inštitut RS – Soča, ki bo sredstva namenil članicama slovenske reprezentance v odbojki sede, pri kateri potrebujeta pasivno protezo, prilagojeno za igranje, ki pa ni pravica iz obveznega zdravstvenega zavarovanja.

3. Tretji prejemnik pa bo Kulturno društvo Pustota, ki bo sredstva porabilo za obnovo slamnatega ostrešja najstarejše lesene hiše v Sloveniji, Kovkarjeve kajže.

S svojo prisotnostjo bodo dogodek popestrila tudi znana imena iz sveta športa – Bojan Križaj, Jure Košir, Tomaž Razingar, Tomaž Vnuk in Peter Prevc, kateri bo prvič v življenju, za dobrodelne namene, vihtel palico za golf.

Resnično
bogastvo človeka je
dobro, ki ga stori na svetu. (Mohamed)