201406.21
0

4. Dobrodelni turnir z Anžetom Kopitarjem

Po osvojitvi prestižnega Stanleyjevega pokala za sezono 2013 / 2014 v profesionalni LIGI NHL in tako že osvojenega drugega naslova v treh letih, bo Anže Kopitar v sodelovanju s Skupino Interblock in številnimi pokrovitelji, prijatelji in vsemi, ki imajo posluh za sočloveka, organiziral 4. Dobrodelni golf turnir z namenom zbiranja sredstev pomoči potrebnim.

Po naporni in dolgi hokejski sezoni se Anže Kopitar vrača v rodno domovino z dobrimi občutki. V tem slogu bo nadaljeval svoje poslanstvo, saj bo v dobrodelnem duhu, 27. junija 2014, ponovno združil svoje prijatelje, vrhunske športnike ter številne gospodarstvenike, ki še imajo posluh za sočloveka. V sodelovanju s skupino Interblock in Anžetovo ekipo Eleven bo zbiral sredstva na že tradicionalnem, 4. dobrodelnem golf turnirju na Bledu. Z zbranimi sredstvi bodo pod okriljem Ustanove Rdeča Žoga na pomoč priskočili projektu ‘Omogočimo sanje’ v izvedbi Zveze prijateljev mladine. Projekt je namenjen otrokom, ki na izbranem področju (šolanje, šport, kultura) izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes, prihajajo pa iz socialno šibkejših družin in tako nimajo sredstev, da bi svojo nadarjenost dalje razvijali. Drugi del humanitarnih sredstev pa bodo šla v roke Toniju Percu iz Senovega pod okriljem Soče – Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta RS z namenom nakupa ročne proteze, ki jo Toni potrebuje zaradi hude poškodbe z eksplozivnim sredstvom za nadaljnje delo v delavnici in težka kmečka opravila na odročni kmetiji na Dolenjskem.

Dogodek, ki je podprt s strani številnih uspešnih slovenskih podjetij, kot so Akrapovič, Riko Hiše, Plastika Skaza,  Star Travel, Pro-vizija, Postojnska jama, Blažič, robni trakovi, Roto Group, Siliko, Dat-Con, Eligo Bled, Lotrič Meroslovje, Kirurgija Bitenc, MKL Systems, Kovis, Modri Val, Gostinstvo Jezeršek, Merit International, Cvetličarna Omers, Tope Group ter številnimi vrhunskimi športnimi imeni, kot so Bojan Križaj, Jure Košir, Tomaž Razingar in drugi, se bo odvijal na prečudoviti lokaciji najstarejšega golf igrišča na Bledu.

Ustanovitelj in lastnik skupine Interblock, g. Joc Pečečnik je za to priložnost dejal:

»Z Anžetom sedaj sodelujemo že drugo leto zapored in o njemu kot športniku res ni potrebno posebej razlagati, saj nam nedavno osvojeni naslov Stanleyjevega pokala njegove ekipe LA Kings v največji hokejski ligi na svetu NHL, pove čisto vse. Kljub izredni mednarodni prepoznavnosti in številnim uspehom je Anže ohranil svojo preprostost in posluh za tiste, ki jim morda ni bila dana ali jim je bila odvzeta možnost dostojanstva, izobraževanja in osnovnih življenskih potrebščin.Vesel sem, da bomo zopet v družbi dobrih ljudi.”

Zahvala_Banner_2014